Tilaa
Jutut

75-vuotias perheyritys tuo Helsinkiin uuden saaristoristeilijän

Aluksen kummeiksi ovat lupautuneet Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja professori Outi Vapaavuori.

25.05.2020

TekstiJukka Hiiro

Helsinkiläinen Royal Line juhlistaa 75-vuotiasta historiaansa tuomalla kesällä Itämerelle uuden modernin aluksen M/S Helsingin, yritys tiedottaa.

Uusi alus on varustettu ravintolatason keittiöllä, ja tavoitteena on tuoda elämyksiä nimenomaan kaupunkilaisille. Suunnitelmissa on ainakin lounas- ja illallisristeilyt.

”Uusi alus on kuuden vuoden kehitystyön tulos. Perheemme suunnitteli aluksesta nimenomaan suomalaisia ruokaelämyksiä tarjoavan ravintolalaivan”, Royal Linen toimitusjohtaja Jukka Rautakorpi kertoo yrityksen tiedotteessa.

Royal Line on pitkän linjan helsinkiläinen perheyritys, jossa suurimmat päätökset tehdään yhä yrityksen mukaan koko perheen voimin.

Yritys aloitti jo vuonna 1945 ja vetovastuussa on kolmas sukupolvi perustajasuku Rautakorpia.

”Perheemme on tehnyt pitkän uran Helsingin saaristomatkailun eteen, ja varustamoa on luotsattu ilolla kehityksen kärjessä koko palvelevan henkilöstön voimin”, Jukka Rautakorpi sanoo.

Maailmanlaajuinen poikkeustilanne on tuonut myös Royal Linelle ennennäkemättömiä haasteita.

”Korona kyykyttää meitä nyt pahasti. Turistien tulo Helsinkiin jää heikoksi, joten olemme ennen kaikkea kotimaisten asiakkaiden varassa. Viimeisimmät linjaukset kuitenkin mahdollistavat laivaliikenteen aloituksen 1. kesäkuuta alkaen, ja olemme valmiit ottamaan asiakkaamme vastaan, toki linjaukset huomioiden”, Jukka Rautakorpi kertoo.

Poikkeusolot ovat johdattaneet suomalaiset ulkoilemaan lähiluontoonsa, ja lenkkipolut ovat olleet jopa ruuhkaisia. Merellä ei ole ruuhkaa ja lähimatkailun suosion odotetaan lisääntyvän.

Punaisesta värityksestään tuttujen ja Helsingin Kauppatorilla kotisatamaansa pitävien Royal Linen alusten uusin tulokas on kuuden vuoden kehitystyön tulos. Yrityksellä on tällä hetkellä seitsemän alusta, joilla tehdään sightseeing-, lounas- ja illallisristeilyjä Helsingissä, Espoossa ja Porvoossa.

M/S Helsingin kastajaisia juhlitaan toukokuussa 2020, poikkeusaikojen linjauksia kunnioittaen, yritys kertoo. Aluksen kummeiksi ovat lupautuneet Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja professori Outi Vapaavuori.

”Meille on suuri ilo saada olla mukana viemässä merellisen Helsingin kehittämistä eteenpäin myös tällä hienolla konkreettisella hankkeella”, Vapaavuoret toteavat.

Avajaisristeily järjestetään kesällä 2020.

Lue myös nämä

X