Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Aaltomarine 550 Fish – Täysalumiinia tosiharrastajille

Alumiiniveneiden kuumille markkinoille ilmestyy uusia rohkeita yrittäjiä. Turkulainen Aaltomarine ei tyydy tavalliseen, vaan tarjoaa kalaveneitä kaikilla herkuilla ja vieläpä yksilöllisesti räätälöityinä.

16.12.2018

Tekstija kuvat Timo Sarkkinen

Aaltomarinen perustaja Touko Liimatainen kuvailee veneiden suunnittelua ja myyntiä ennen kaikkea harrastuksekseen. Mutta kun piirongissa on veneinsinöörin paperit ja miehellä alkaa pian kymmenes työvuosi huviveneiden CE-tarkastuksiin erikoistuneena yrittäjänä, harrastuksen pyörittäminen on pätevällä pohjalla.

Tarina on tuttu: kun markkinoilta ei löydy sopivaa tuotetta omaan käyttöön, sellaista pitää ryhtyä kehittelemään itse. Ja se, mitä Liimatainen ei löytänyt, oli täydellisesti heittokalastusta palveleva kotimainen alumiinivene.

Ensimmäinen oma, vielä hyvin riisuttu protomalli valmistui vuonna 2015. Kehitystyö jatkui, ja tänä vuonna suurten yleisöjen nähtäväksi tuotiin kaksi ”täysiveristä” kalastusmallia: Helsingin venemessuilla esiteltiin ensin Aaltomarine 550 Fish, ja elokuun Uivassa se sai rinnalleen ”isosisko” 650 Fish:in. Ensi kaudelle jälkimmäisestä on suunnitteilla hyttiversio.

Keskeinen lähtökohta on, että asiakkaan toiveita pyritään toteuttamaan parhaan mukaan. Esimerkiksi heittotasot, jotka kuuluvat molempien mallien vakiovarustukseen, voidaan räätälöidä asiakkaan toiveita vastaaviksi. Uistelua harrastava voi jättää tasot kokonaan pois. Vaihtoehtoja riittää myös penkeissä ja pulpeteissa.

Erilainen kotimainen

Aaltomarine on markkinoilla oikeaan aikaan. Vaativille vavanheiluttajille ei enää riitä perusvene, jota markkinoidaan moneen käyttöön sopivana. He haluavat heittotasot, vapalaatikot ja muut harrastusta helpottavat herkut. Merellä liikkuvat arvostavat varmasti myös pehmeäkulkuista runkoa.

Se, että tilaratkaisut voidaan räätälöidä kunkin asiakkaan tarpeisiin, on tietenkin houkuttelevaa. Jokaisella kalastajalla on oma näkemyksensä siitä, millainen kalaveneen tulee olla.

Lue koko esittely Kipparin digilehdestä 12/2018 (tilaajille).

Aaltomarine 550 Fish

Pituus 
 runko 5,5 m, kokonaispituus 6,18 m

Leveys 2,4 m

Paino n. 750 kg ilman moottoria

Valmistusmateriaali 
 alumiini (pohja ja kyljet 4 mm, muut rakenteet 3 mm)

Henkilöluku 5

CE-luokka D (vm. 2019 C)

Tehosuositus 80–115 hv

Koeajomoottori 
 Mercury F115 Pro XS, nelitahti

Polttoainesäiliö 90 l

Vakiovarusteet mm. hydrauliohjaus, korotetut heittotasot lukittavine säilytystiloineen (huopamattoverhoilu tai kohokuvioitu alumiini), 2 kpl vapalaatikot, kiertovesisumppu 50 l, upotetut vapatelineet 6 kpl, 12 voltin virran ulosotto, matalat kaiteet keskellä, automaattinen pilssipumppu Lisävarusteet mm. trimmitasot, trimmiautomatiikka, kylkiteip-
paukset, anturiteline, T-top-kate, jalallinen heittokalastusistuin, 
keulasähkömoottori, hakuvalot, vapatelineet, uistinrasiatelineet

Hinta 23 500 €, pakettihinta Mercury F115 Pro XS -moottorin kanssa vakiovarusteilla noin 35 000 €

Valmistaja 
 TL-Marine Oy, Turku, Aaltomarine

 

Lue myös nämä

X