Tilaa
Testit

Aaltomarine 550 Fish – Täysalumiinia tosiharrastajille

Alumiiniveneiden kuumille markkinoille ilmestyy uusia rohkeita yrittäjiä. Turkulainen Aaltomarine ei tyydy tavalliseen, vaan tarjoaa kalaveneitä kaikilla herkuilla ja vieläpä yksilöllisesti räätälöityinä.

16.12.2018

Tekstija kuvat Timo Sarkkinen

Aaltomarinen perustaja Touko Liimatainen kuvailee veneiden suunnittelua ja myyntiä ennen kaikkea harrastuksekseen. Mutta kun piirongissa on veneinsinöörin paperit ja miehellä alkaa pian kymmenes työvuosi huviveneiden CE-tarkastuksiin erikoistuneena yrittäjänä, harrastuksen pyörittäminen on pätevällä pohjalla.

Tarina on tuttu: kun markkinoilta ei löydy sopivaa tuotetta omaan käyttöön, sellaista pitää ryhtyä kehittelemään itse. Ja se, mitä Liimatainen ei löytänyt, oli täydellisesti heittokalastusta palveleva kotimainen alumiinivene.

Ensimmäinen oma, vielä hyvin riisuttu protomalli valmistui vuonna 2015. Kehitystyö jatkui, ja tänä vuonna suurten yleisöjen nähtäväksi tuotiin kaksi ”täysiveristä” kalastusmallia: Helsingin venemessuilla esiteltiin ensin Aaltomarine 550 Fish, ja elokuun Uivassa se sai rinnalleen ”isosisko” 650 Fish:in. Ensi kaudelle jälkimmäisestä on suunnitteilla hyttiversio.

Keskeinen lähtökohta on, että asiakkaan toiveita pyritään toteuttamaan parhaan mukaan. Esimerkiksi heittotasot, jotka kuuluvat molempien mallien vakiovarustukseen, voidaan räätälöidä asiakkaan toiveita vastaaviksi. Uistelua harrastava voi jättää tasot kokonaan pois. Vaihtoehtoja riittää myös penkeissä ja pulpeteissa.

Keskipulpetti antaa kohtalaisen suojan kahdelle. Kalastuskäytössä on mukavaa, että sen mahtuu ohittamaan väljästi molemmilta puolilta

Erilainen kotimainen

Aaltomarine on markkinoilla oikeaan aikaan. Vaativille vavanheiluttajille ei enää riitä perusvene, jota markkinoidaan moneen käyttöön sopivana. He haluavat heittotasot, vapalaatikot ja muut harrastusta helpottavat herkut. Merellä liikkuvat arvostavat varmasti myös pehmeäkulkuista runkoa.

Heittotasot on päällystetty arkisen oloisella huopamatolla, mutta ne saa myös alumiinipintaisena. Sähkömoottorille on hyvä paikka keulakannella.

Se, että tilaratkaisut voidaan räätälöidä kunkin asiakkaan tarpeisiin, on tietenkin houkuttelevaa. Jokaisella kalastajalla on oma näkemyksensä siitä, millainen kalaveneen tulee olla.

Lue koko esittely Kipparin digilehdestä 12/2018 (tilaajille).

 

Lue myös nämä

X