Tilaa
Testit

Aaltomarine 600DC – Jykevä työkalu kalaoppaalle

Yli 50 000 euroa on iso hinta heittokalastusveneestä, mutta Aaltomarinen kuusimetrinen uutuus tarjoaa rahalle myös paljon vastinetta.

25.10.2020

Tekstiismo virta

Kuvattomi tähti

Vaikka veneen ominaisuudet houkuttelevatkin ajohupailuun, tärkeintä Aaltomarinessa ei ole silti luukutus aalloissa, vaan kalastus, ja nimenomaan heittokalastus. Aaltomarinen takana oleva Touko Liimatainen on sentään heittokalastuksen kaksinkertainen Suomen mestari.

Kun veneellä on pituutta kuusi metriä ja leveyttä melkein 2,5 metriä, venettä voi todella ajatella jopa neljän heittäjän ja yhden kalaoppaan alustaksi. Täydellä miehistöllä jokaisen on tietysti tiedettävä mitä tekee. Yksikin täystumpelo huiskija saa kyllä aikaan vaarallisia tilanteita isossakin heittokalastusveneessä.

Keula- ja peräpaikka antavat heittäjälle isoimmat vapaudet, keskipaikalla heittosektorit ja etenkin vavan heilautussektorit ovat rajallisemmat, vaikka vene onkin iso.

Aaltomarinen perän laaja taso antaa tilaa kahdellekin heittäjälle, ja molemmilla on siis kelpo paikat. Kun tasojen reunoilla on kunnon korokkeet, tahattoman uintireissun riskikin jää pieneksi.

Tarpeeksi paikkoja vavoille

Veneen kalastusvarustelu on kaikin puolin pätevä. Kalasumppu löytyy ja yhdeksän jalan vavoille on kuusi väljää säilytysputkea keulakannen alla. Yhtä monta vapaa saa telineisiin pystyyn takaviistoon moottorikaivon reunoille.

Jos neljä kalastajaa voi pitää heittovalmiudessa yhteensä 12 vapaa, se tarkoittaa kolme vapaa jokaiselle. Se antaa jo mahdollisuuden vaihtaa joustavasti kalastustapaakin, jos yksi tapa alkaa pitkästyttää.

Keulasähkömoottori on heittokalastukseen suunniteltujen veneiden lähes pakollinen varuste. Aaltomarine kantaa vaivatta isotkin lisäakut. Niiden latausta varten saa lisävarusteena maasähköjärjestelmän ja laturin.

Laajan keulatason alta löytyy valtava määrä kuivaa säilytystilaa.

Hyvän vakiovarustelun lisäksi on tarjolla monenlaista muutakin isävarustetta, kuten koeajoveneen perässä ollut vähän erikoisen näköinen tolppa. Sen avulla veneen voi ankkuroida matalassa vedessä kalapaikalle parissa sekunnissa. Sähkömoottori vaan painaa tolpan pään pohjaan.

Eikä näin isossa ja leveässä veneessä kallistelu kalastuksen aikana ole ongelma, vaikka samalle laidalle tulisi väsytettävää jättikalaa ihmettelemään koko kalastusseurue.

Kalastustasojen verhoilumateriaali on jalan alla mukava ja pitävä, mutta koukun siihen voi saada huonolla tuurilla jäämään kiinni.

Lue Aaltomarine 600 DC:n esittely kokonaisuudessaa Kipparista 10/2020.

Lue myös nämä

X