Tilaa
Uutiset

Ähtäriin koeajamaan

27.05.2015

TekstiKiti Westerback

Hotelli Mesikämmenen laiturissa, Ähtärin Zoon alueella, toimii jo neljättä kesää peräkkäin koeajokeskus. Laajentuneessa koeajokeskuksessa on mukana kolmen suomalaisen valmistajan venemalleja.

Ähtärin matkailijavirrasta suurin osa on luonnosta kiinnostuneita lapsiperheitä, joille yhdessä tekeminen on parasta lomaa. Ähtärin vesialueet ja vesillä liikkumisesta nauttiminen ovat luonnollinen osa matkailutarjontaa. Turvallinen ja maksuton ajokokemus madaltaa kynnystä tutustua veneilyyn. Veneitä pääsee koeajamaan päivittäin klo 12–18 kesäkuun 6. päivästä aina elokuun 9. päivään saakka.

Koeajossa Bella, Flipper, Yamarin ja Buster

Ähtärin Hankavedellä voi mm. nauttia Helsingin Venenäyttelyn 2015 avoveneeksi valitun Bella 600 BR:n kyydistä. Bella-Veneet tarjoaa koeajoon myös toisen merkkinsä, Flipper 600 DC:n. Molemmat ovat tämän vuoden uutuusmalleja ja valmistettu lujitemuovista. Venematkaa vauhdittavat Mercury-perämoottorit.

Koeajettavissa on myös Konekeskon kesämökkiläisen yleisveneeksi ja lähietäisyyksien yhteysveneeksi soveltuva Yamarin Cross 49 Bow Rider, lujitemuovin ja alumiinin yhdistelmä.

Kotivesillä Busterin tuotantoa edustamassa ovat uutuus Buster M2 ja huvi- sekä hyötykäyttöön suunniteltu Buster XL. Sekä Buster-veneitä että Yamarin Crossia vauhdittavat Yamaha-perämoottorit.

Kaikki koeajokeskuksen veneet varustelee Oy Maritim Ab. Veneissä on pelastusliivit, melat, köydet, venehaat ym. vesiliikennelain määräämät varusteet.

Koeajo maksutonta

Koeajotoiminnan käytännön järjestelyistä, ajovarauksista ja opastuksesta vastaa Ähtärin Zoo.

Koeajokeskus sijaitsee Eläinpuiston ja Hotelli Mesikämmenen läheisyydessä Hankaveden rannalla. Veneiden koeajo on maksutonta, mutta se edellyttää ennakkovarausta. Koeajovaraukset voi tehdä Ähtäri Zoo Campingin vastaanotosta paikanpäällä tai puhelimitse p. 044 539 3550.

Koeajokeskuksen avauspäivänä 6.6. Ähtäri Zoon alueella mitellään moottorisahaveiston Suomen mestaruudesta. Kisa alkaa klo 7 ja huipentuu klo 18.30 palkintojen jakoon.

Lue myös nämä

X