Tilaa
Testit

Smartliner 19 Cuddy

Smartliner 19 Cuddy on pienine puutteineenkin edullinen vene, joka vaikuttaa mielenkiintoiselta aihiolta pääasiassa vapaa-ajankalastukseen venettä etsivälle harrastajalle.

14.12.2015

TekstiJuha Virtanen

KuvatJuha Virtanen ja Timo Sarkkinen

Smartlinerit saivat alkunsa vuonna 2009. Veneteollisuuden palveluksessa jo aiemminkin olleet henkilöt alkoivat silloin kehittää uutta pienvenemallistoa, joka sopisi vapaa-ajankalastukseen. Veneiden valmistusmateriaaleiksi valittiin alumiini ja lujitemuovi.

Smartlinerit suunniteltiin aluksi Ranskassa ja Australiassa. Niitä tehtiin Taiwanissa ja Kiinan Shanghaissa ja vietiin ympäri maailmaa Yhdysvaltoja, Eurooppaa ja Australiaa myöten.

Nykyään Euroopassa myytävät alumiiniveneet tuotetaan Shanghaissa, ja Puolassa tehdään lujitemuoviset mallit, kuten 19 Cuddy. Lujitemuoviveneitä tehdas valmistaa vuosittain reilut 200.

Pitkää ja lyhyttä

Smartliner 19 Cuddy on vajaan kuuden metrin mittainen HT-vene, jossa on avarasti tilaa peräosassa ja lyhyt, katettu makuutila keulassa. Sen U-muotoisessa punkassa riittää pituus juuri ja juuri päivänokosten ottamiseen, kunhan punkkaan asennetaan keskelle välivaneri, jolloin pitkäkin ihminen mahtuu loikoilemaan vinosti ”kulmasta kulmaan”. Muuten ei pituus punkassa riitä.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X