Tilaa
Testit

Testi: Smartliner 19 Cuddy – Ainesta on kalaveneeksi

Smartliner 19 Cuddy on pienine puutteineenkin edullinen vene, joka vaikuttaa mielenkiintoiselta aihiolta pääasiassa vapaa-ajankalastukseen venettä etsivälle harrastajalle.

14.12.2015

TekstiJuha Virtanen

KuvatJuha Virtanen ja Timo Sarkkinen

Smartliner 19 Cuddy on vajaan kuuden metrin mittainen HT-vene, jossa on avarasti tilaa peräosassa ja lyhyt, katettu makuutila keulassa. Sen U-muotoisessa punkassa riittää pituus juuri ja juuri päivänokosten ottamiseen, kunhan punkkaan asennetaan keskelle välivaneri, jolloin pitkäkin ihminen mahtuu loikoilemaan vinosti ”kulmasta kulmaan”. Muuten ei pituus punkassa riitä.

Yöpymiseen makuutilaa ei oikein voi ajatella, sillä ”hytti” on avoin veneen avotilaan. Jos kuomun varustaisi myös takaseinällä, voisi telttamaisissa olosuhteissa myös ajatella yöpymistä.

Istumakorkeutta katon alla on kuitenkin sen verran, että pitkäkin kalamies voi sateen sattuessa syödä eväänsä selkä suorana.

Suunnitelmissa on pysytty

Kun veneen suunnittelussa lähtökohdaksi on otettu vapaa-ajankalastus, on toteutus tehty valitun linjan mukaisesti: turhat hienostelut on karsittu pois ja veneessä on selkeät tilat liikkua.

Sisätilat ja kalustus on toteutettu siten, että avointa kansitilaa jää hytin taakse reilusti. Istumapaikkoja veneessä on isommallekin porukalle, mutta lähinnä HT-katteen alla. Kuskille ja apukipparille on erilliset, kohtuullisen hyvin tukea antavat erillis-istuimet.

 

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 12/2015

Smartliner 19 Cuddy

Pituus 5,70 m, Leveys 2,25 m, Syväys 0,40 m, Paino 670 kg

Moottorisuositus 50–80 hv

Testimoottori Tohatsu MFS50 AETL

Kantavuus 6 henkeä

CE-luokitus C (rannikko)

Valmistusmaa Puola

Lue myös nämä

X