Tilaa
Jutut

Alle 15-vuotiaat pääsevät Vene 2019 Båt -messuille nyt ilmaiseksi

Vaikka unelmien veneilykausi tuntuu vasta päättyneen, uuden kauden lähtölaukaus eli Helsingin Vene 2019 Båt -messut odottavat jo nurkan takana.

16.12.2018

TekstiJukka Hiiro

Suomen ja Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma, Vene 19 Båt -messut Helsingissä, tulee taas ensi helmikuussa. Tällä kertaa uutta on se, että alle 15-vuotiaat pääsevät messuille ensi kertaa ilmaiseksi maantaista torstaihin.

Messujen jalona tavoitteena on tuoda veneily ja vesiharrasteet helpommin lasten ja nuorten saataville. Kipinä veneilyyn kun saattaa hyvinkin syttyä juuri venemessuilla.

”Haluamme tarjota lapsille ja nuorille elämyksiä ja tietoa veneilystä. Moni veneilijä on käynyt lapsena venemessuilla ja kipinä veneilyyn on syttynyt jo silloin. Veneily on harrastuksena loistava ja antaa paljon”, tapahtumasta vastaava Tomi Frick Messukeskuksesta sanoo messujen tiedotteessa.

Messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 8. – 17. helmikuuta.

Vuosittain, ja niin myös tänä vuonna messuilla on esillä yli 500 uutta venettä ja runsaasti varusteita ja välineitä. Veneiden lisäksi esillä on kattavasti myös muut vesiharrasteet.

Messuille on myös varattu kaikki Messukeskuksen seitsemän hallia, sillä yrityksiä on mukana yli 300 ja vieraita messuilla käy vuosittain noin 70 000.

”Venemessuilla uskotaan, että tapahtumalla on suuri merkitys veneilyn aloittamiseen ja myös ensimmäisen veneen hankintaan. Messuille tullaan katsomaan erilaisia veneitä, sillä siellä on tarjolla veneitä pienestä soutuveneestä suureen huvijahtiin. Esillä on myös käsityönä tehtyjä puuveneitä ja historiallisia klassikkoveneitä”, Frick sanoo.

Kuten viime vuosina on tavaksi tullut, messuilla voi esimerkiksi kokeilla eri vesiharrastelajeja, kuunnella purjehtijoiden tarinoita maailman meriltä tai perehtyä kalastuksen saloihin Rapalan jättiakvaariolla.

Luonnollisesti paikalla tulevat olemaan myös Kippari- ja Vene-lehdet.

Messujen tarkempi ohjelma julkaistaan jo tammikuussa.

Lue myös nämä

X