Tilaa
Testit

Alunaut AC-16 – Karu työjuhta Virosta

Jos vastustaa hienostelua ja arvostaa ronskia tyyliä, tässä on uusi alumiinivaihtoehto.

02.07.2017

TekstiRaimo Tengvall

KuvatArto Rusanen

Taas uusi alumiinivenemerkki Suomen markkinoille? Kyllä, helsinkiläinen Marinepalvelu on ryhtynyt maahantuomaan virolaisen Alunautin mallistoa.

Saarenmaalta ponnistava merkki on esiintynyt Suomessa aiemminkin, messuilla itse valmistaja Alunaut OÜ:n toimesta. Se tekee ronskeja kuuden ja kahdeksan metrin alumiini- ja rib-veneitä, tilauksesta myös viranomaiskäyttöön. Lisäksi on kuluttajien hintatasoon hieman paremmin istuva AC-mallisto.

Pienin AC-12 on satakiloinen, 3,9-metrinen kolmen hengen soudettava vene maksimissaan 10-hevosvoimaiselle moottorille. Pakettihinta on moottorista riippuen 6 000 euron molemmin puolin. Kiinnostava kilpailija vaikkapa saman kokoiselle Buster Minille. Alunaut on hivenen kalliimpi, mutta myös varsin järeä.

AC-14 on 4,25-metrinen ja varustelusta riippuen 200 — 230-kiloinen moottorivene neljälle. Sen saa halutessaan myös pienellä ohjauspulpetilla. Moottoriksi käy maksimissaan 30-hevosvoimainen, suositus on 20 hv. Pakettihinnat ovat 10 900 — 13 500 euroa. Kipparin edellisessä numerossa 5/2017 testattuun Busterin uuteen S:ään verrattuna tämä on hieman pienempi ja halvempi.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X