Tilaa
Uutiset

Aquador jenkkimarkkinoille – Maineikas matkavenemerkki tekee ensiesiintymisensä Floridassa

25.01.2024

Tekstitimo sarkkinen

Eurooppalaisilla venemerkeillä ei ole helppoa väylää Pohjois-Amerikan markkinoille. Suomessa syntyneistä brändeistä toistaiseksi vain Axopar on saavuttanut huomattavaa menestystä rapakon takana.

Nyt paikkaansa lähtee tavoittelemaan Aquador, jo 1990-luvulla alkunsa saanut ja sittemmin kuopiolaisen Bella-Veneiden omistukseen päätynyt matkavenebrändi. Vaikka Aquador on kuulunut vuodesta 2018 ruotsalaiseen Nimbus Groupiin, niiden valmistus on kuitenkin pysynyt Suomessa.

Jenkkimarkkinoiden kumppaniksi on valikoitunut Sail­Time Group, jonka alaisuudessa toimii yhteyskäyttöpalveluihin erikoistunut PowerTime Boat Club.  Se tulee vastaamaan sekä Aquadorien vähittäismyynnistä että vuok­rauk­sesta yli kymmenellä paikkakunnalla ja kahdeksassa eri osavaltiossa.

Ensiesiintyminen on luvassa 18.-21. tammikuuta Floridassa järjestettävillä St. Petersburgin venemessuilla. Etelärannikon suurtapahtumassa suomalaismerkki kilpailee huomiosta todennäköisesti yli 300 loistoveneen kanssa.

Kirkkaasti maailman suurimmille markkinoille Aquadorilla on tarjota uuden sukupolven mallit 250 HT ja 300 HT, joista jälkimmäistä tehdään sekä sisäperämoottori- että perämoottoriversiona. Kaudelle 2025 valmistaja suunnittelee 380 HT -lippulaivamallin lanseerausta.

Kipparin tuoreet testikokemukset 250 HT ja 300 HT -malleista julkaistaan helmikuun numerossa 2/2024.

3 x Aquadorin virstanpylväät

1. Venealan visionääri Sakari Mattila luo Aquador-brändin vuonna 1994. Ensimmäinen malli, Aquador 22, esitellään seuraavana vuonna Helsingin venemessuilla.

2. Kuopiolainen Bella-Veneet toimii jo alkuvuosina Aquadorin alihankkijana. Sittemmin tuotanto siirtyy Irlantiin asti, kunnes Bella ostaa merkin tuotantoonsa vuonna 2000.

3. Kauan odotetun mallistouudistuksen ensimmäinen tulos, Aquador 300 HT esitellään Helsingin Uivassa elokuussa 2022. Pienempi 250 HT seuraa perässä.

Lisätiedot: Aquador Boats

Uudet Aquadorit 250 HT ja 300 HT – Katso videoesittely!

Lue myös nämä

X