Tilaa
Testit

Käytettyä katsomassa: Bella 700 -89 + Yanmar 3HM35F -89

05.06.2007

Tekstija kuvat juha virtanen

Nopea yleissilmäys tämän kertaiseen käytettyyn veneeseen antaa positiivisen vaikutelman. Vene näyttää siististi pidetyltä. Yksityisen myyjän mukaan vene on vuosittain huollettu, mutta se on ollut viime vuodet hyvin vähällä käytöllä ja siksi päätetty laittaa myyntiin.

Jos joku vene sopii veneilyharrastusta aloittavalle pariskunnalle tai pienelle perheelle, niin sellainen on Bella 700. Ison keulaluukun ansiosta sitä voi hyvin kutsua läpikuljettavaksi. Tavaroiden lastaaminenkin kannelta sisätiloihin on helppoa keulaluukun ansiosta.

Myös veneen sivukannet ovat riittävän leveät. Siirtyminen keulasta perään onnistuu hyvin siis ulkokauttakin. Vene ei edes kallistele pahasti, vaikka runkomallista voisi niin ensin epäillä.

Aivan keulassa on vuode, joka pitkälle miehelle voi olla hieman liian lyhyt ainakin laidalla nukkuessa. Punkkaan saa lisää pituutta veneen keskilinjalla, joten yöpyminen onnistuu myös lähes kaksimetriseltä. Toinen nukkumapaikka vaikkapa perheen junioriosastoa varten voidaan pedata veneen aterion paikalle, kun pöytä lasketaan alas penkkien tasalle.

Pöydän ääreen mahtuu syömään ainakin kaksi aikuista ja pikkulapset heidän vieressään. Neljällä aikuisella alkaa jo olla ahdasta.

Takana on iso avotila, jota yleensä on kehuttu tämän venemallin parhaaksi paikaksi. Moottorikoppa on saanut päälleen pöytälevyn, joten aterioiminen onnistuu myös ulkona. Syöminen tosin vaatii hiukan kurkottelua, sillä moottorikopan takia jalkoja ei saa pöydän alle.

Bellan kajuutassa seisomakorkeus ei riitä kaikille. Koko kajuutta on yhtä ja samaa tilaa, mikä lisää avaruuden tunnetta. Luukun kautta on helppo kulkea keulakannelle. Säilytystiloja on penkin ja punkan alla.

Lue juttu kokonaisuudessaan Kipparista 6/2007

Tekniset tiedot

Pituus 7,0 m
Leveys 2,47 m
Paino n. 1 200 kg
Valmistusmateriaali lujitemuovi
Tehosuositus 34 hv
Makuusijoja 4
Polttoainesäiliö 68 l
Moottori Yanmar 3HM35F, diesel, 34 hv
Hintapyyntö 14 500 e

Bella 700 Esittely Kippari 1/1987

Bella 700 Käytettyä ajamassa Kippari 7/2022

Lue myös nämä

X