Tilaa
Uutiset

Bella esitteli uuden Zero-sähköveneen

15.06.2021

Tekstijuha virtanen

Kuvatvalmistaja

Nimbus Groupiin nykyisin kuuluva Bella on julkistanut uuden Bella Zero -sähköveneen, joka tulee myyntiin vain netin kautta. Kyseessä on avoin huvivene, joita näkee paljon Keski-Euroopan kanavilla päiväretkikäytössä ja yhteysveneinä Välimeren rannikolla.

Bellan aiempi seikkailu hybridien parissa jäi lähinnä kokeiluasteelle, mutta nyt uusien taustavoimien avulla on synnytetty sataprosenttinen sähkövene. Zero on muokattu puolalaisesta Corsiva 650 Tenderistä.

Moottorina on ruotsalainen Stream-sähköperämoottori, joka antaa jatkuvaa tehoa 33 kilowattia eli noin 45 hevosvoimaa. Perämoottori on piilossa peräkannen sisällä moottorikaivossa.

Akussa virtaa kerrotaan riittävän kolmeksi tunniksi maltillista 6 solmun nopeutta ajaessa. Huippunopeudeksi luvataan 11solmua, mutta silloin virrankulutus verottaa ajoaikaa ja -matkaa huomattavasti. Akun lataus verkkovirrasta 10A sulakkeen takaa kestää noin 12 tuntia.

Vene painaa noin 1000 kiloa ja moottori akkuineen nostaa kokonaispainon 1250 kiloon.

Reilun kuuden metrin pituisen veneen hinta kuulemma pyritään pitämään kohtuullisena. Veneisiin tulee tarjolle neljä erilaista varustelupakettia. Myynti tapahtuu verkossa ja Zerot ovat nähtävillä muutamissa jakelupisteissä, joista uudet veneet myös luovutetaan ostajille.

Zero 6.3:n lähtöhinta on noin 40000 euroa. Jos hinta pysyy luvatulla tasolla, tarjoaa Zero rajoitteineenkin harkittavan arvoisen vaihtoehdon lähivesillä tapahtuvaan päiväretkeilyyn.

 

Lue myös nämä

X