Tilaa
Uutiset

Bella-veneet myytiin Ruotsiin

Vuodesta 1970 lähtien suomalaisille tutuiksi tulleet Bella-veneet on myyty Ruotsiin Nimbus Boats Sweden AB:lle. Yhtiön tehtaat säilyvät Suomessa ja 150 työntekijää jatkavat uuden omistajan palveluksessa.

04.12.2018

TekstiJukka Hiiro

Vuodesta 1970 lähtien suomalaisille tutuiksi tulleet Bella-veneet on myyty Ruotsiin. Ruotsalainen Nimbus Boats Sweden AB osti marraskuun lopulla koko Bella-Veneet osakeyhtiön osakekannan. Yritykset tiedottivat kaupasta tänään tiistaina.

Venetehtaan Suomessa käyttämät kiinteistöt eivät sisälly kauppaan, vaan Bellan perustaja Raimo Sonninen ostaa ne ja vuokraa ne pitkällä sopimuksella Nimbukselle. Bellan työntekijät jatkavat uuden yhtiön palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Nimbus ostaa myös Bellan omistaman Flipper Marin AB:n veneliiketoiminnan. Bellalla on kolme venetehdasta Kuopiossa ja yksi Luodossa. Työntekijöitä on kaikkiaan 150.

Nimbus Boats on toiminut vuodesta 1968 lähtien ja on nykyään yksi Euroopan johtavista vapaa-ajanveneiden valmistajista.

”Kahden, huomattavan pitkän historian omaavan venevalmistajan yhdistyminen tuo synergiaetuja niin tuotekehitykseen, hankintoihin, tuotantoon kuin jakeluteihinkin. Yhteistyö on voimaa kansainvälisillä markkinoilla, joilla menestyminen tulee takaamaan työtä henkilöstölle, alihankkijoille sekä jälleenmyyjille. Tavoite on valmistaa markkinoille korkealaatuisia ja haluttuja tuotteita kilpailukykyiseen hintaan”, Raimo Sonninen toteaa tiedotteessa.

Lue myös nämä

X