Tilaa
Uutiset

Boomeranger Ribit myytiin Emiraatteihin

26.02.2015

TekstiKipparin toimitus

Loviisalaisen Boomerangerin veneiden valmistus ja kehitystyö pysyvät Suomessa, sillä koko henkilökunta siirtyy yrityskaupan myötä vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen.  

Revenio Group Oyj myy allekirjoitetulla sopimuksella lopetettuihin liiketoimintoihinsa luokitellun, Teknologia ja Palvelut -segmentin RIB-erikoisveneliiketoimintaa edustaneen Boomeranger Boats Oy:n koko osakekannan International Golden Groupille, jonka kotipaikkana on Abu Dhabi, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat. Strategiansa mukaisesti Revenio keskittyy terveysteknologiaan ja ydinliiketoimintaan kuulumattoman yhtiön myynti tukee tätä strategiaa.

Osapuolet ovat sopineet ettei kauppahintaa julkaista. Lopetettuihin liiketoimintoihin vuoden 2014 lopulla siirretyn Boomeranger Boats Oyj:n myynnillä ei ole vaikutuksia Revenio Group Oyj:n tulokseen. Kaupalla on arviolta noin kolmen miljoonan euron konsernin kassavaroja vahvistava vaikutus.

”Nyt toteutettu Boomeranger Boatsin myynti turvaa suomalaiset työpaikat, mahdollistaa yhtiön kasvun ja tuotekehitystyön jatkumisen Suomessa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että yhtiölle löytyi ostaja, jonka tavoitteena on pitkäjänteisesti kehittää sen toimintaa ja vahvistaa Boomeranger Boatsin asemaa oman alansa johtavana toimijana,” toteaa Revenio-konsernin toimitusjohtaja Olli-Pekka Salovaara.

Boomeranger Boats Oy:n toimitusjohtajana jatkaa Riku Lamppu, joka on johtanut yhtiötä syyskuusta 2014 alkaen. Boomeranger Boats Oy:n koko henkilökunta siirtyy yrityskaupan myötä vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen.

Boomerangerin RIB-veneet ovat erittäin kestäviä ja suorituskykyisiä kovapohjaisia veneitä, joita käytetään erilaisissa viranomaisten suorittamissa pelastus- ja partiointitehtävissä. Nyt toteutettu yrityskauppa liittyy joulukuussa 2014 tiedotettuun, kahden vaativiin olosuhteisiin suunnitellut RIB-erikoisveneen tilaukseen. Näiden veneiden toimitus tapahtuu marraskuuhun 2015 mennessä.

Lue myös nämä

X