Tilaa
Näyttelyt

Boot Düsseldorf – Suomalaisuutuudet esillä jättiläismessuilla

01.02.2023

Tekstipasi nuutinen

Kuvatpasi nuutinen ja messe düsseldorf

Maailman suurin venenäyttely Boot Düsseldorf pidettiin taas kahden vuoden tauon jälkeen. Vähän entistä unisempana tunnelmaltaan, mutta lähes yhtä runsaana tarjonnaltaan. Yli 1 500 näytteilleasettajaa 68 eri maasta 16 hallissa, tarkoittaa, että esillä on paljon muutakin kuin uutuusveneitä.
Ne saavat yleensä eniten tilaa otsikoissa, mutta saksalaiset veneilijät vaativat panostusta itse harrastamiseen. Varusteiden ja oheistarvikkeiden osastojen koko ja monipuolisuus hämmästyttävät Suomesta saapuvaa messuvierasta. Veneitä selvästi halutaan pitää kunnossa omin käsin, työnäytöksiä ja opetusluentoja on monta päivittäin.
Muutenkin innokkaasti matkailevat saksalaiset myös charter-veneilevät todella aktiivisesti. Kaikki maailman vesistöt ovat tarjolla yhtä hyvin purje- kuin moottoriveneille.
On melkein hätkäyttävää, kuinka selvästi aikamme suurin kysymys näkyy messuilla vain kahden vuoden tauon jälkeen. Ympäristövastuullisuuteen on herätty niin vahvasti, että voi arvioida venealan pyrkivän omalta osaltaan siinä eturintamaan. Sähkömoottoreiden esiinmarssin ohella innovointia tapahtuu mate­riaaleissa, kun suuret ja pienet veistämöt pyrkivät hiilipohjaisista kuiduista ja hartseista bio­peräisiin ja kierrätettäviin.
Vähemmän aineellisesti aihe näkyy Boot23:n yleisöohjelmassa. Merien ja vesistöjen suojeluun, kierrätykseen, jätteiden käsittelyyn ja energiansäästöön liittyviä luentoja ja esityksiä oli tarjolla joka päivä useita niin messujen kuin näytteilleasettajien toimesta.

Aquador 250 HT – Uuden polven toinen

Aquador 250 HT

Aquadorin uusi sukupolvi sai toisen mallinsa 250 HT:n ensiesittelyn myötä. Vene varustetaan suuren uimatason keskelle sijoittuvalla perämoottorilla (Mercury Verado 225 V6 tai 250 V8). Taso jatkuu samalla tasolla korkeiden laitojen ja pitkän katteen suojaamaan perän avotilaan. Sen perässä on reilun kokoinen kulmasohva, etureunassa napakka pentteri.

Aquador 250 HT

Ohjaamossa on yksi penkki kartturille paapuurissa ja pari-istuin vastalaidalla kuljettajalle. Suuren kansirakenteen takia sivukannet jäävät melko kapeiksi, mutta niitä pitkin pääsee korkean keulan päällä odottaville aurinkopatjoille. Keulakajuutassa on varsin hyvä seisomakorkeus. Se helpottaa väljässä toiletissa asiointia ja liikkumista keskellä, josta jakaudutaan keulan parivuoteelle tai ohjaamon alle kajuuttaan yöpuulle.

Lisätiedot: Aquador Boats

Jeanneau 37 – Walkaround matkailuun

Jeanneau DB 37

Jeanneau avasi viime keväänä uuden moottoriveneiden mallisarjan, jolla se pyrkii premiumluokan suurten päiväristeilijöiden markkinoille. Esikoinen oli hulppeasti 43-jalkainen ja nyt se sai sisarekseen 37-jalkaisen.

Uutuus on Walkaround-, HT- ja vielä matkaveneenkin hybridi. Varalaidat ovat korkeat ja runko täyteläinen, joten sisälle mahtuu kaksi kunnon kajuuttaa sekä toiletti kunnon seisomakorkeudella. WA-tyylistä keskiohjaamoa, avotilaa ja niiden väliin jäävää pentteriä suojaa pitkä kate. Avotilan laidat voi kaataa uimatason ja turkin korkeudella laskevaksi oleskelutilaksi.

Jeanneau DB 37

Vaikutuksen tekee kulkureittien väljyys kautta veneen. Aluksi epäilyttää matkustamon suojaisuus viimalta, mutta pohjoismaihin tuotavat veneet luvataan varustaa kaikki laidat suojaavilla kuomuilla.

Lisätiedot:

Jeanneau

Nautical Partners

Yamarin 59 BR – Poutapäivän piriste

Yamarin 59 BR

Yamarinin bowrider-mallisto täydentyy keskeltä uudella 59 BR:llä. Siinä on kiinnitetty huomiota hyviin kulkuteihin sisätiloissa sekä vakauteen ajossa ja paikallaan: kumpaakin palvelee 2,25 metriin levitetty runko. Kulutuksen luvataan pysyvän kurissa, 19 - 24 solmun matkanopeudella oletusmoottori Yamaha F115LB vie noin 0,7 l/mpk.

Keskiovella varustettu tuulilasi antaa hyvän suojan ohjaamoon ja matkustajille, kun se on laidoilla vedetty pitkälle taakse. Ohjaamon tähti on suuri Yamarin Q -älynäyttö.

Lisätiedot: Yamarin

Yamarin 59 BR

Lue myös nämä

X