Tilaa
Uutiset

Buster räätälöidään ostajalle

07.12.2009

TekstiKipparilehti

Buster ryhtyy räätälöimään veneitään tuotantolinjalla ostajan toiveiden mukaan. Euroopan suurimman alumiinivenevalmistajan uusin satsaus on Suunnittele Buster -palvelu, jonka avulla ostaja voi suunnitella itselleen sopivan venekokoonpanon. Uusi palvelu on käytössä Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa.

Bustereita valmistavan Fiskarsin Inhan tehtaiden toimitusjohtaja Juha Lehtolan mukaan tehdas tuo venealan lähelle autoteollisuutta, jossa autovalmistajat pystyvät toimittamaan nopeasti halutunlaisen kokoonpanon suoraan asiakkaalle.

Räätälöintipalvelu toimii siten, että oman maun mukaan maalatun ja varustellun veneen saa kahdessa kuukaudessa, ja jälleenmyyjän tai maahantuojan valitsemia kokoonpanoja löytyy heti jälleenmyyjän varastosta. Jälleenmyyjät voivat myös personoida oma mallistonsa esimerkiksi värityksellä.

Suunnittele Buster -palvelu on tarkoitettu helpottamaan veneenostajan harkintaa. Palvelun avulla veneen voi suunnitella kotona tietokoneen ääressä. Ostaja voi valita veneeseen sopivan moottorin Hondan, Evinruden, Yamahan tai Suzukin mallistosta. Perusvarustuksen voi valita ennalta suunnitelluista Comfort, Harbour, Canvas ja Navi-varustepaketeista tai koota itse varuste kerrallaan.

Käyttäjä ohjataan palvelussa valitsemaan tarpeelliset varusteet, kuten peräkuomun yhteyteen oven tai oviverhon. Samalla neuvotaan mitä varusteita ei voi asentaa veneeseen yhtä aikaa. Veneen hankinta ja käyttöönotto on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi.

Viimeiseksi valitaan veneen pintakäsittelyt: laidan väri ja haluttaessa rungon pintakäsittely sekä pohjan antifouling-maalaus. Kaikki asennukset ja pintakäsittelyt tehdään tehtaalla kokoonpanon sellaisessa vaiheessa, jossa ne sujuvat järkevimmin. Esimerkiksi kaikuluotain-plotterin asennukset voidaan valmistella jo siinä vaiheessa, kun ohjauspulpetti on vielä irrallaan veneestä.

Palvelu kertoo suoraan veneen ja eri varusteiden suositushinnat. Tarjouksen veneen, moottorin ja varusteet sisältävästä paketista tekee paikallinen Buster-kauppias.

Lisätietoja: http://suunnittele.buster.fi/

Buster

Lue myös nämä

X