Tilaa
Jutut

Buster X uudistuu ensi kaudelle

Venemalliin tuodaan isommasta Buster XL:stä tuttuja ratkaisuja.

26.09.2020

TekstiJukka Hiiro

Vankkaa suosiota nauttiva Buster X uudistetaan ensi kaudelle. Venemalliin tuodaan isommasta Buster XL:stä tuttuja ratkaisuja, yhtiö tiedottaa. Näitä ovat esimerkiksi kokonaan alumiininen turkki sekä rst-kaiteet.

”Uusinta Buster X -mallia suunniteltaessa on otettu huomioon käyttäjiltä tullut palaute ja myös veneilijöiden muuttuvat tarpeet”, Busterin markkinointipäällikkö Johan Finnberg sanoo yhtiön tiedotteessa.

Finnbergin mukaan tavoitteena on ollut etenkin käyttömukavuuden lisääminen ja monipuolisen veneilyn mahdollistaminen. Tähän syynä on se, että pohjoismaissa samalla veneellä monesti sekä retkeillään, käydään kalassa että viedään kesämökille esimerkiksi perhe tai vaikkapa rakennustarvikkeita.

Buster X on 5,35 metriä pitkä, seitsemälle hengelle suunniteltu avovene. Alumiinisena se on valmistajan lupauksen mukaan kevyt, mutta kuitenkin kestävä ja huoleton ylläpidettävä. Kun rungon paino on vain 480 kiloa Yamaha F70 AETL -moottorin kanssa yhdistelmän kokonaispaino jää 600 kiloon. Näin sitä on helppo käsitellä niin laiturissa kuin rannallakin.

Buster X tuli uutuutena Busterin mallistoon vuonna 2006 täyttämään mökkiveneiden klassikon Buster L:n ja selvästi suuremman Buster XL:n välisen aukon. Malli uudistettiin edellisen kerran vuonna 2013, jolloin runkomitta piteni 20 sentillä, yhtiö kertoo.

Buster X on kiinnostuneiden koeajettavissa Oulussa 3. lokakuuta ja Tampereella 8.–10. lokakuuta.

Uusi vuosimallin 2021 Buster X on jo saatavana Buster-jälleenmyyjiltä.

Lisätietoja uudistetusta Buster X -veneestä sekä linkit koeajoilmoittautumisiin löydät täältä.

Lue myös nämä

X