Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Chris-Craft Capri 21 – Tarkoituksenmukaista nautintoa

Intohimolla ja tinkimättömällä tavalla toteutettua venettä on aina nautinto ajaa, oli se tehty mihin tarkoitukseen tahansa. Chris-Craftin tarkoitus on tyylikkäästi sulostuttaa omistajansa elämää ja mahdollisesti myös viedä hänet paikasta A paikkaan B. Tämän koeajon perusteella sen voi sanoa täyttävän tehtävänsä vailla moitteen sijaa.

08.01.2015

Tekstikarel kakko

Kuvatseppo evinsalo

Chris-Craft on yksi venemaailman vanhimpia ja suurimpia menestystarinoita, jonka elinkaareen on mahtunut monen moista ylä- ja alamäkeä.

Vuonna 1874 Christopher Columbus Smithin perustama veistämö on kulkenut tiensä lukuisten omistajanvaihdosten myötä yhdeksi tämän päivän arvostetuimmista jenkkiveneistä.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta siitä kun ensimmäinen Chris-Craft Capri 21 ensimmäisen kerran näki päivänvalon.

Entisaikain Capria valmistettiin peräti 170 kappaletta, mikä oli siihen aikaan iso luku käsin tehdyille puuveneille. Nykyisin materiaali on luonnollisesti lujitemuovi, mutta siinäkin on menty tavanomaista pidemmälle: Kantavista rakenteista on eliminoitu puu- ja vaneriosat kokonaan, ja tilalla käytetään muovikomposiitteja. Ratkaisulla on haluttu varmistaa rakenteiden pitkäikäisyys, sillä puu on altis lahoamaan ennen pitkää, rakenteisiin koteloitunakin.

Tänään Chris-Craftin mallistoon kuuluu kolme eri mallisarjaa, jotka ovat: Corsair, Launch ja kalastusveneistä koostuva Catalina. 21-jalkainen Capri kuuluu Corsair-sarjaan ja on veistämön pienin malli yhdessä avokeulaisen rinnakkaismallinsa 21 Carinan kanssa. Kaiken kaikkiaan Chris-Craftin malleja on 19, ja niistä suurin on 36-jalkainen Corsair Hard Top.

Intohimolla ja tinkimättömällä tavalla toteutettua venettä on aina nautinto ajaa, oli se tehty mihin tarkoitukseen tahansa.

Tiloiltaan Chris-Craft on ajaton ja yksinkertainen. Se on kuin henkilöauton vastine vesillä. Etuistuimia on kaksin kappalein ja takapenkki on mitoitettu kolmelle. Se on esi-isiensä tavoin tyypillinen runabout, eli vene, jolla on tarkoitus nautiskella vauhdikkaasta ajelusta.

Chris-Craftin viimeistely ja työn laatu on tasokasta ja huomiota on kiinnitetty pientenkin yksityiskohtien hiomiseen.

Jos on linjojen esteettinen puoli hanskassa, niin hyvällä mallilla ne ovat teknisessäkin mielessä. Ajo-ominaisuudet ovat nimittäin huippuluokkaa millä tahansa mittapuulla arvioituna. Vajaat viisisataa kiloa painava valurautainen vinkkelimoottori perässä ja sen alla oleva 18-asteinen v-pohja yhdistettynä vankkaan matalaan runkoon on tämän mallin avaintekijät upeaan ajettavuuteen.

Kun veneessä ei ole ollut pakko hyötykäyttää joka kolkkaa ja senttiä, niin on moottorinkin ympärillä juhlavasti huoltotilaa. Hyötyä se on sekin. Chris-Craftin moottoritilassa on siistiä ja säntillistä kuin leikkaussalissa.

Testin voit lukea kokonaisuudessaan Kipparista 1/2015.

Lue myös nämä

X