Tilaa
Jutut

CraftCart-amfibio – Plaanaava mopo Ruotsista

15.04.2023

Tekstijouko saarinen

Kuvatvalmistaja

Allt för sjön 2023 maaliskuun puolivälissä Tukholmassa oli nimensä veroinen tapahtuma. Kahden viikonlopun mittaisilla messuilla oli esillä perusteellinen kattaus pohjoismaalaista vesilläolon kulttuuria vesiurheilusta jahteihin ja veneilytarvikkeisiin. Näyttävät ja laajat kalastusmessut järjestettiin omassa hallissaan samanaikaisesti, mikä tuntui toimivan ja tukevan messujen kokonaisuutta.

Messujen WAU-löytö oli tällä kertaa maailman ensiesittelyssä ollut tukholmalaisen perheyrityksen CraftCart-amfibio. Mikään varsinaisen uusi idea vesi- ja maantieajoneuvon yhdistäminen ei ole. Toisin kuin 60-luvun autoveneet, nyt nähtävillä ollut uutuus onnistui kuitenkin vakuuttamaan huolellisella suunnittelullaan, viimeistelyllään ja soveltuvuudellaan aidosti kahden elementin kulkuneuvoksi.

Monivuotisen suunnittelutyön perusteella syntynyt CraftCart on 3,2 metrin pituuteen pakattu lasikuiturunkoinen kulkupeli, josta on saatavilla kaksi vaihtoehtoa. Ne ovat 20 hevosvoiman perämoottorilla 20 solmua vesillä kulkeva Omni, sekä sähköisellä propulsiolla 4 solmun vauhtia lipuva Eco. Maanteillä kumpikin versio muuntuu 45 kilometriä tunnissa kulkevaksi rekisteröitäväksi sähkömopoksi. Ohjaus tapahtuu molemmissa elementeissä ohjaussarvesta.

Maantieltä vesille siirryttäessä etupyörä nousee luukkujen sisälle sähköisesti, lentokoneen laskutelineen lailla. Myös takapyörät ja perämoottori vaihtavat asentoa nappia painamalla. Tämä tekee käytöstä vaivatonta.

Kippari on varannut keväälle testiajot, joten tästä kuulemme vielä myöhemmin lisää.

Lisätiedot: C3-Groups.com

Toimittajat täpinöissään Tukholman venemessuilla

CraftCart

Lue myös nämä

X