Tilaa
Testit

Delphia 1050 Escape – maukasta kiireen pakoilua

Delphia Escape tarjoaa samassa paketissa monia haluttuja ominaisuuksia. Lyömättömät tilat, edulliset meripeninkulmat ja saavutettavissa oleva hinta nivottuna esteettisesti houkuttelevaan ulkokuoreen pitäisi saada kaupan käymään. Ainakin toistaiseksi näin on tapahtunut.

08.12.2011

Tekstikarel kakko

Kuvatseppo evinsalo

Delphia 1050 Escape on moottorivenesarjan toinen malli. Uudempi lippulaiva, 1350, noudattelee tiloiltaan ja ajattelultaan pienempää mallia, mittoja on kasvatettu hieman joka suuntaan.

Escape on kokoisekseen moottoriveneeksi kevyt. Sen 4 500 kiloa kaikkineen on yli 10 metriä pituutta, ja melkein kolme ja puoli metriä leveyttä mittaavalle neljän kajuutan matkaveneelle todella vähän. Siihen sisältyy vielä 400 kilon painolasti kölissä.

Koko konseptin johtoajatus on ollut luoda pienellä teholla kulkeva yksinkertainen ja edullinen, mutta silti riittävän iso ja tilava, nykyaikainen matkailuvene. Etenkin purjehtimisesta luopuvat iäkkäämmät ihmiset ovat oivaltaneet Delphian, samoin lukuisat vuokraveneyritykset Euroopassa.

Yksinkertainen rakenne

Delphian rakenne on yksinkertainen myönteisessä mielessä. Se on tarkoituksenmukainen olematta kuitenkaan huolimaton tai heiveröinen. Viimeistelyn taso kestää siis lähemmän tarkastelun ja kokonaisvaikutelma veneestä on laadukas ja jämäkkä.

Pieni teho ja siitä seuraava alhainen nopeus vähentävät huomattavasti rakenteisiin kohdistuvia rasituksia, jolloin vene on voitu toteuttaa pienemmillä marginaaleilla kuin samankokoinen, mutta kymmenkertaisen tehon turvin liikkuva alus. Se myötävaikuttaa myös osaltaan edulliseen kokonaishintaan.

Avotila on hyvin askeettinen, mutta kuomulla, matolla ja pehmusteilla saa järjestettyä miltei toisen olohuoneen. Molemmin puolin taittoreunoilla varustettu pöytä on hulppean kokoinen illanistujaisiin.

Escape on ehdottomasti tervetullut täydennys hitaampien moottoriveneiden valikoimaan, jonka voi hyvin ennustaa vielä kasvavan aivan lähitulevaisuudessa.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 12/2011

Tekniset tiedot

Pituus 10,50 m
Leveys 3,45 m
Syväys 0,65 m
Paino 4 500 kg
Henkilöluku 8
Tehoalue 28 – 55 hv
Vakiomoottori Kubota Nanni N3.30, 29 hv diesel
Koeajomoottori Kubota Nanni N4.50, 50 hv diesel
Polttoainesäiliö 80 l
Vesisäiliö 210 l
Septitankki 80 l
CE-luokitus C (rannikko)
Vakiovarusteet keulapotkuri, kansiluukut, matot, liesi, pöytä, lämminvesivaraaja, sähk. ja käsikäyttöinen pilssipumppu, lämmitin
Lisävarusteet runsaat toiveiden mukaan, mm. 200 litran polttoainesäiliö
Hinta 99 218 euroa vapaasti tehtaalla, 104 218 euroa Suomeen tuotuna, 106 640 euroa koeajomoottorilla
Valmistaja Delphia Yachts, Puola, www.delphiayachts.pl

Lue myös nämä

X