Tilaa
Testit

Esittely: Mercury Avator 7.5e – Akkulipas, kiinnitä!

Perinteet ja tulevaisuus paiskaavat kättä Mercuryn astuessa sähkömoottorimarkinnoille. Nimen takana ovat kirjaimet AV, kuten advanced ja TOR, kuten varhainen Mercury Thor.

19.03.2023

Tekstijouko saarinen

Kuvatvalmistaja, video jouko saarinen

Kenelle: Alle viisihevosvoimaista perämoottoria tarvitsevalle veneilijälle, joka haluaa päästä eroon kannettavan koneen bensan hajusta.


Tietysti, oli ensimmäinen reaktio uuteen Avatoriin. Mikäli Mercury aikoo vallata Euroopan venemoottorimarkkinoita Yhdysvaltojen jälkeen, on sähkömoottorilla siinä tärkeä roolinsa. Se asettuu pienimpien kokoluokkien vaihtoehdoksi ja aika näyttää, josko myös korvaajaksi, ainakin Euroopassa. Mercurylla ollaan avoimin mielin, mutta perämoottorien sähköistymisessä on monta muuttujaa matkassa.

Avatorin sukunäkö Mercuryn moottoriperheeseen on ilmeinen, vaikka sähkömoottorin suunnitteluvaatimukset toki poikkeavat melkoisesti polttomoottorin vastaavista. Mercuryn ratkaisussa pienimmän 7.5-mallin akku on toteutettu sisäisellä lippaalla, ja se kasvattaa moottorin ulkomittoja monia kokoluokan kilpailijoita suuremmiksi.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X