Tilaa
Näyttelyt

Esittelyssä Finval Sport Angler 555

Ukrainalainen Finval palvelee urheilukalastajia.

17.03.2018

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Suomalaiseen suuhun sopiva merkki ja häpeilemättömän jenkkihenkinen ulkonäkö. Siinä ensiajatukset ukrainalaisesta Finvalista, joka on erikoistunut urheilukalastusta palveleviin avoveneisiin.

Sport Angler 555 on täysiverinen heittokalastuksen erikoismalli, joka oli nyt lisävarusteltu näyttävästi muun muassa kahdella sähköisellä matalavesiankkurilla, keulasähkömoottorilla ja kolmella monitoiminäytöllä.

Veneen keulataso on poikkeuksellisen laaja – esittelijän mukaan tilaa on jopa kolmelle vavanheiluttajalle. Perätasoakaan ei pääse pieneksi moittimaan. Käytännössä tässä veneessä kalastetaan vain tasojen päällä, sillä alemmalla olevan turkikaistaleen täyttävät pulpetit sekä matka-ajoa palvelevat penkit.

Aivan keulassa on vakiona paneeli, johon saa upotettua keulatasolla kalastavaa palvelevan monitoiminäytön.

Kuten odottaa sopii, tasot kätkevät alleen mahtavat säilytystilat. Yhteen keulan lokeroista menee peräti kymmenen enintään 9-jalkaista vapaa. Sumppuja on kaksi, toinen keulassa ja toinen perässä.

Oma houkutuks ensa on siinä, että valmistajan tarjoaa mahdollisuutta yksilölliseen tyylittelyyn. RAL-värikartassa on loputtomasti vaihtoehtoja – räikeitäkin, kuten esittelyvene todistaa. Runko- ja kansivärin voi valita erikseen.

Sport Anglerin pituus on 5,59 metriä, leveys 2,28 metriä ja paino 600 kiloa. Pakettihinta esimerkiksi Mercury 150 EFI -moottorin kanssa on 38 070 euroa.

 

Finvalissa on tarkoitus kalastaa korkeilla tasoilla, joko keulassa tai perässä. Kuskin viereen mahtuu matkataipaleilla kaksi kyytiläistä.

Lue myös nämä

X