Tilaa
Testit

Esittelyssä G-Force 8 – Huh, mikä peto!

Jos veneellä pitäisi kiivetä puuhun ja vieläpä tehdä se tyylillä, olisi G-Force helppo valinta.

20.03.2023

TekstiJouko Saarinen

Kuvatja video Tomi tähti

Kenelle: Veneilijälle, jonka kausi jatkuu pitkään kesän jälkeen, ja jolle ominaisuudet ja laatu ovat tunnettua brändiä tärkeämpiä.

Viisituhatta kierrosta Mercuryn 300-hevosvoimaisesta Veradosta pyydetty. Vielä vähän lisää ja 40 solmua menee nätisti rikki. Luminen saaristomaisema vaihtuu ikkunoiden takana. Lämpimästä ja hiljaisesta hytistä käsin sitä on rauhoittavaa katsella. Ratista kahdella kädellä kiinni, vilkaisu kuvaajaan, jotta osaa varoa ja raivokas 180 asteen käännös suoraan tulosuuntaan.

Vene pysyy liu’ussa kaarron ajan ja perän pito on hämmästyttävä. Ei minkäänlaista merkkiä irtoamisesta. Kun vene kallistuu jyrkästi sisään ja nopeus säilyy läpi kaarron, tuntee kippari oman ahterinsa painavan penkissä vielä hieman tavallistakin enemmän. G-voimia vesillä, olo on kuin hävittäjäpilotilla.

Greenbaymarinen juuret ovat samaan Carlsonin perheen yrityskokonaisuuteen kuuluvan Hydrolinkin kautta metsätyökoneiden ja etenkin lumikissojen parissa. Ahmamaisuuden lisäksi se selittää myös veistämön rohkeutta tehdä omanlaisiaan ratkaisuja. Vaikka valmistajan historia veneiden parissa on lyhyt, näkyy vuosikymmenien kokemus alumiinista ja ajoneuvoista veneen rakenteissa.

Kipparin toimisto on varsin selkeä. Manuaaliset kytkimet on aseteltu ratin ympärille siten ettei kurotella tarvitse.

Vuonna 2020 esitelty Force 10 sai pienemmän sisaruksen viime vuonna esitellystä Force 8:sta. Edeltäjän taipuessa myös matkakäyttöön, on Force 8 puhdas yhteys- ja työvene. Mutta juuri siihen käyttöön se on tehty vailla kompromisseja. Kahdeksikon saa sekä avo- että cabin-versiona.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 3/2023

G-Force 8

Pituus 8,0 m, leveys 2,25 m, paino 1 800 kg (sis. 300 hv Mercury), valmistusmateriaali alumiini, henkilömäärä 6, CE-luokka C, tehosuositus 300 hv, koeajomoottori Mercury 300 hv, polttoainesäiliö 280 l

Vakiovarusteet: (Cabin) mm. hydrauliohjaus, keulakumi, sähköinen pilssipumppu, eristetty ohjaamo, uimaportaat, akkusarja kytkimellä, keulapotkuri, kattoluukku ja avattavat ovet, diesel-lämmitin, 12″ Raymarine, sähköiset trimmitasot, jousitetut istuimet

Lisävarusteet: (Cabin) mm. tutka, automaatti­trimmit, Recaro-istuimet, led-valot, hakuvalo, maasähköjärjestelmä, ankkurivinssi, Raymarine 12″ toinen näyttö, 3D-luotain

Valmistaja: Greenbaymarine, valmistuspaikka: Vaasa

Hinta: Koeajomoottorilla alkaen 179 738 €, 270 hv dieselillä 211 978 €

Lue myös nämä

X