Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Esittelyssä NorthSilver Cabin 655 – Kotoisa keskikoppi Venäjältä

Venäläinen NorthSilver on uskollinen koppiveneen perinteiselle olomuodolle. Reilun taka-avotilan ja keskiverto sisätilat tarjoava malli osuu parhaiten uistelijan venemakuun.

26.11.2021

Tekstitimo sarkkinen

Keskihyttiveneet ovat monille juuri niitä veneitä, joilla kautta pystyy jatkamaan marraskuun harmaisiin päiviin tai pidemmällekin. Suljetuilla ovilla ja lämmittimellä varustettu koppi on tähän aikaan vuodesta arvostettua ja kadehdittua mukavuutta.

Yksi suosittua 6–7 metrin kokoluokkaa edustavista ehdokkaista tulee Venäjältä. NorthSilver Cabin 655 on rungoltaan alumiinia ja kansiosaltaan lujitemuovia. Konsepti on siis meille suomalaisille hyvin tuttu, ja esimerkiksi Yamarin Cross 60 C, Buster Cabin sekä Falcon C 7 ovat todistaneet, että se vetoaa kansaan koppiveneissäkin.

Varsinkin uistelijat muistavat kotimaisista malleista myös takavuosien Silver Eagle Cabinit. NorthSilverissä voi nähdä jotain haamuja niistä. Kuten Kipparissa 4/2021 kerrottiin, venäläisvalmistaja teki aikanaan lisenssillä useita Silverin malleja. Yhteistyö päättyi kuitenkin jo vuosia sitten, ja Cabin 655 -malli on kuulunut vain ja ainoastaan NorthSilverin omaan mallistoon.

Viimesyksyisissä koeajokuvissa vene kulkee vielä aiemmalla nimellään Eagle Cabin 655. Sittemmin kotka on saanut liidellä mallimerkinnästä tiehensä. Epäilemättä hyvä ratkaisu molemmille entisille kumppaneille.

Toimivat avotilat

Pienikin avotila keulassa helpottaa tuntuvasti lastaamista sekä laitureille ja luonnonrantoihin kulkemista. Tämä on joillekin se tärkein syy hankkia perinteinen keskihyttivene.

NorthSilver on monen kilpailijansa tavoin pitänyt keulan kompaktin kokoisena. Ensikokemuksella kulkuväylältä ei jää kaipaamaan enempää laajuutta. Askelmat ja kaiteetkin ovat kohdillaan.

Tietenkin keula palvelee myös tavaratilana. Ei tällä veneellä toki mönkijöitä kuskata, mutta paljon muuta pienempää kyllä.

Perän avotila on NorthSilverin paraatipaikka. Ainakin vetouistelijoille. Turkkitilaa on mainiosti, ja uisteluvarustusta saisi iskettyä niin laitakaiteisiin kuin katon varustekaareenkin.

Monikäyttöisyyttä tuovat lisähintaiset klaffipenkit. Kun kalustukseen kuuluu pöytäkin, ulkosalla kelpaa pitää vaikka pienet piknikit.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 11/2021.

Tekniset tiedot

NorthSilver Cabin 655

Pituus 7,03 m (runko 6,45 m), Leveys 2,54 m, Paino 1 350 kg ilman moottoria

Valmistusmateriaali alumiini/lujitemuovi

Henkilöluku 6

CE-luokka C

Tehosuositus 150–225 hv

Koeajomoottori Mercury F200 DTS, nelitahti

Polttoainesäiliö 280 l

Vakiovarustus mm. hydrauliohjaus, Webasto-lämmitin, trimmitasot, kattoluukku, tuulilasinpyyhkimet 2 kpl, pilssipumppu

Lisävarusteet mm. taka-avotilan klaffipenkit, toinen kattoluukku, keulapotkuri, jääkaappi, kansipesuri, tiikkijäljitelmäpinnat, apumoottoriteline

Hinta alk. 49 150 €, pakettina Mercury F200 DTS -moottorin kanssa vakiovarustein n. 74 000 €

Valmistaja North Silver, Pietari, Venäjä

Maahantuoja North Silver Finland Oy, Valkeakoski

 

Lue myös nämä

X