Jutut

Esittelyssä Torqeedo Travel 603 S – Hiljainen ja kestävä sähköperämoottori

Torqeedon Travel-mallisto uudistuu ja samalla 503- ja 1003-mallit poistuvat markkinoilta. Jatkossa Torqeedon Travel-sarjan moottoreissa on käytössä enää suoravedolla varustettuja malleja.

28.04.2021

Tekstijari rannisto

Kuvatvalmistaja

Kenelle: Hänelle, joka tarvitsee soutuveneeseen helposti siirreltävän voimanlähteen.


Sähköperämoottoreita käytetään entistä enemmän soutuveneiden liikutteluun. Siihen tarpeeseen Torqeedon Travel 603 riittää loistavasti, sillä uutuuden hiiliharjaton moottori tuottaa työntövoimaa 196N. Moottorin teho on 615 W ja akun kapasiteetti puolestaan 500 Wh. Painoa uutuudelle kertyy akun kanssa 15,5 kiloa.

Merkittävin uudistus liittyy moottorin alapäähän, jossa on siirrytty planeettavaihteiston sijaan suoravetoon. Tämä yksinkertaistaa rakennetta, tekee siitä äänettömämmän ja vähentää kuluvia osia.

Torqeedo Travel 603 on tyyliltään tuttu.

Torqeedon aikaisempiin malleihin tutustuneille on tarjolla tuttuja ominaisuuksia. Gps-yksikön ja kahvassa olevan LCD-näytön avulla käyttäjä voi seurata akun varaustilaa, virran kulutusta ja moottorin käytössä olevaa toimintamatkaa kulloisellakin nopeudella.

Akku lukittuu sokan avulla rungon yläpäähän, josta sen saa irrotettua helposti. Moottorin mukana tulee verkkovirtalaturi, jolla tyhjän akun saa ladattua noin viidessä tunnissa. Uutuutena integroitu litiumakku on kelluva. Moottori on purettavissa kolmeen osaan, ja akun lisäksi myös ohjauskahva on irrotettavissa. Turvallisuuden lisäämiseksi moottori on varustettu magneettisella tappokytkimellä.Käytännössä huoltovapaan uutuuden takuu on kaksi vuotta.

Moottorin alapäässä on luovuttu planeettavaihteistosta ja siirrytty suoravetoon.

Sähköperämoottoreiden vertailun voit lukea Kipparista 7/2020.

Lue myös nämä

X