Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Esittelyssä Vizion 470 – Haastaja uudelta suunnalta

Latvialaisia venemerkkejä rantautuu Suomeen harvakseltaan. Vizion on kunnianhimoisesti tehty kalavene, joka ei yhtään häpeä amerikkalaisten esikuviensa rinnalla.

18.01.2021

Tekstija kuvat timo sarkkinen

Jenkkimallien poissaolo on aktivoinut niin pohjoismaisia kuin itäeurooppalaisiakin venevalmistajia uusille urille. Kalastus, etenkin trendikäs heittokalastus, näkyy entistä vahvemmin monien merkkien mallistoissa. Yksi tuoreista tulokkaista on latvialainen Vizion, joka teki ensiesiintymisensä Suomessa viime helmikuun Helsingin venemessuilla.

Yleisilmeeltään Vizion on häpeilemättömän jenkkihenkinen kalavene – aivan samoin kuin moni viime vuosien itäeurooppalainen kilpailijansa. On metallihohtoista kylkeä, matoilla vuorattua heittotasoa ja toistakymmentä lokeroa kansien alla. Ensinäkemältä ei mitään uutta ja yllättävää, mutta malliston uskoisi herättävän kiinnostusta niin kalastusta kuin huviveneilyä harrastavissa.

Näyttävä pikku-bowrider

Koeajoon saatu Vizion 470 on laiturin katseenkääntäjä. Syyspäivän auringossa loistavat, tummanoranssit kyljet ovat epäilemättä mieleen jäävimmät tehtaan viidestä vakiovaihtoehdosta. Eikä siinä kaikki: kolmensadan euron lisähintaan pääsee valitsemaan Tikkurilan kartasta yksilöllisen värin.

Alle viisimetriseen runkoon on saatu paketoitua kaikki heittokalastajan kaipaamat herkut. Vieläpä niin, ettei ahtamisen vaikutelmaa synny. Keulassa on veneen ulkomittoihin nähden odotetun kokoinen taso, jonne yhden on hyvä nousta viehettä linkoamaan.

Tehosuositus sallii Vizionin perälautaan enintään 70-hevosvoimaisen moottorin. Koeajoveneen Yamaha F70 tuntuu ensituttavuuden perusteella nappivalinnalta hieman sporttistakin luonnetta omaavaan veneeseen.

Lue esittely Vizion 470 -veneestä Kipparista 1/2021.

Tekniset tiedot

Vizion 470

Pituus 4,7 m, leveys 1,95 m

Paino n. 470 kg ilman moottoria

Valmistusmateriaali alumiini

Henkilöluku 4

CE-luokka C

Tehosuositus max. 70 hv

Koeajomoottori Yamaha F70, nelitahti

Polttoainesäiliö 60 l

Vakiovarustus mm. kiertovesisumppu 80 l, keulan ja perän heittotasot säilytystiloineen, vapalaatikot 2 kpl, käännettävät takapenkit, pulpettien väliovi, 12 voltin virran ulosotto, automaattinen pilssipumppu, led-kansivalot

Lisävarusteet mm. hydrauliohjaus, säilytyspeite, vesihiihtotanko, led-rantautumisvalot, erilaiset istuimet

Hinta 14 900 €, koeajomoottorin kanssa vakiovarustein 25 370 € (hinnat sis. Latvian alv 21 %)

Valmistaja Fishboat Ltd, Rezekne, Latvia

Lue myös nämä

X