Tilaa
Uutiset

Espoon taivaalla hätäraketteja sunnuntaina 25.2.18

Espoon Meripelastajat ry järjestää yhdessä Helsingin Meripelastusyhdistyksen kanssa hätämerkinantoharjoitukset Espoon Haukilahdessa, Mellstenin rannassa 25.2.2018 klo 9-18. Tapahtumaan osallistuu noin 200 veneilijää, jotka harjoittelevat hätärakettien ampumista sekä käsisoihtujen ja oranssien merkkisavujen käyttöä. Veneilijät ampuvat ilmaan useita satoja hätäraketteja harjoituksen aikana.

21.02.2018

TekstiSatu Björn

KuvatEspoon Meripelastajat Mikael Albrecht

Hätämerkkien käytön harjoittelua suositellaan kaikille veneilijöille. Etenkin hätäraketin ampumisen harjoittelu on tärkeää, jotta hätätilanteessa osaa toimia oikein eikä aiheuta vaaraa itselleen tai muille. Hätämerkinantovälineiden tulisi olla tuttuja koko veneen miehistölle ja kaikkien tulisi tietää missä niitä veneessä säilytetään, jotta tosipaikan tullen ei mene sormi suuhun.

Hätäraketteja ei saa ampua muutoin kuin hädässä tai nyt järjestettävän tapahtuman kaltaisissa virallisissa tilaisuuksissa. Jokainen ilmaan ammuttu ja havaittu hätäraketti aloittaa viranomaistoimenpiteet.

Harjoituksen tiedottaja Anni Muukkosen mukaan viranomaiset maalla ja merellä ovat tietoisia tapahtuman järjestämisestä ja osaavat tarvittaessa kertoa hätäkeskukseen soittajille kyseessä olevan harjoitus.

Hädässä hätäraketit tulisi ampua 3-5 minuutin välein toisistaan, joten jos sunnuntaina 25.2.2018 klo 9-18 välisenä aikana näkee Etelä-Espoon taivaalla useita peräkkäisiä hätäraketteja, ovat ne todennäköisesti peräisin hätämerkinantoharjoituksista.

Lue myös nämä

X