Tilaa
Uutiset

Eteläisellä Saimaalla veneilevät saavat käyttöönsä uudet kelluvat imutyhjennyslaitteet

Uudet kelluvat imutyhjennyslaitteet asennetaan paikoilleen toukokuussa ja ne korvaavat samalla vanhat, jo huonoon kuntoon päässeet laitteet.

04.02.2020

TekstiJukka Hiiro

Etelä-Saimaalle saadaan ensi kaudelle kaksi uutta kelluvaa imutyhjennyslaitetta kaikkien veneilijöiden käyttöön, tiedottaa Pidä Saaristo Siistinä ry. Imutyhjennyslaitteet sijoitetaan Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön omistamien Ruuhon ja Satamon saarten läheisyyteen. Ne korvaavat samalla vanhat ja jo huonokuntoiset imutyhjennyslaitteet.

”Ruuhon ja Satamon saaret ovat suosittuja ja vilkkaita eteläisen Saimaan retkisatamia. Uudet, turvalliset ja toimintavarmat kelluvat imutyhjennyslaitteet tulevat todelliseen tarpeeseen. Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminnan tarkoituksena on, että ihmiset voisivat viihtyä ja virkistyä vesillä ja saaristossa luontoa mahdollisimman vähän kuormittaen. Samalla etsimme koko ajan parempia ja ympäristöystävällisempiä toimintamalleja ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin välille”, kertoo Pidä Saaristo Siistinä ry:n Järvi-Suomen aluesihteeri Veli-Matti Hartikainen.

Toukokuussa paikoilleen asennettavien laitteiden hankinnat mahdollistaa EU:n Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahoitteinen Septiverkosto kuntoon -hanke.

Imutyhjennyslaitteet valmistaa tarjouskilpailun voittanut suomalainen Oy HL-Metal Ab.

PSS ry tekee muutoinkin kaikenlaista ympäristönhuoltotyötä esimerkiksi rakentaen ja huoltaen jätepisteitä, kuivakäymälöitä ja imutyhjennyslaitteita sekä järjestäen erilliskeräyksiä.

”Täällä Järvi-Suomessa yhdistyksemme huoltaa, rakentaa, kunnostaa ja korjaa retkisatamia. Palvelut tuotetaan yhdessä muun muassa kuntien ja virkistysalueyhdistysten kanssa”, Hartikainen kertoo.

Lue myös nämä

X