Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Arkistoesittely: Delta 29 SW – Evoluution tulos

Delta 29 SW on mielenkiintoinen vene. Se on hienostelematta tyylikäs, mutta samalla vakuuttava meripeninkulmien nielijä. Se myös osoittaa, että kokonaisuus voi olla erinomaisen toimiva, vaikka kaikkia ratkaisuja ei ole tehty aivan perinteisen kaavan ja mallin mukaan.

20.04.2020

TekstiKarel Kakko

KuvatVesa Leppä

Deltan tarina alkoi mallilla 25 SC, jota valmistettiin vuosina 2003–2008. Se koeajettiin Kipparissa 2/2004. Erityistä huomiota ja kiitosta vene sai uudenlaisesta ajattelusta ja ennakkoluulottomuudesta.

Kaiken kaikkiaan Deltan mallisto kattaa kuusi eri mallia, joista suurin on peräti 54-jalkainen, saman tyylisuunnan mukainen linjakas mastodontti.

Malli perustui vanhan kuuluisan vauhtivene Smuggler 245:n runkoon, johon ansioitunut uudisajattelija Lars ”Lasse” Modin suunnitteli kokonaan uuden kannen ja sisustuksen.

Kasvaneiden ulkotilojen lisäksi myös sisätilojen tarkempi tutkiskelu kertoo kehityksestä. Salonki on pääpiirteissään suora toisinto vanhasta 25:sta, jossa ohjaaja istuu poikkeavalla tavalla taaimpana kajuutassa, avotilan seinää vasten. Ohjaamon  etupuolella on kaksi pitkittäistä sohvaa, jotka muodostavat matkustus- ja oleskelutilan. Sosiaalinen kuski varmasti mieltyy ajatuksesta, että kyyditettävät istuvat suoraan näkökentässä. Kuljettaja istuu porrasta ylempänä, jolla on varmistettu näkyvyys myös täydellä salongilla.

Koska 29 SW on nyt malliston pienin kajuuttavene, tulee sitä väistämättä muutenkin helposti vertailleeksi vanhaan 25:een, jossa ei avotilaa ollut lainakaan, vaan salongista kiivettiin suoraan ylös  peräkannelle.  Vene omaa persoonallisen ja tyylikkään muotokielen, jota tavallaan kokonaan valkea ulkoväritys korostaa. Sitä voisi sanoa jopa rohkeaksi, koska lähes poikkeuksetta tällaiset veneet tavataan nykyään joko mustana tai eri eri harmaan sävyissä.

29 SW on kuudelle hengelle mitoitettu nopea yhteysvene, joka sopivalla lisävarustelulla mahdollistaa myös pienimuotoisen retkeilyn. Tavallaan siitä voi löytää yhtäläisyyksiä entisaikojen hardtoppareihin, tiloja ja mukavuuksia on vain lisätty. Se on hienostelematta tyylikäs, mutta samalla vakuuttava meripeninkulmien nielijä, jonka kerrotaan syntyneen asiakkaiden toiveiden siivittämänä.

Delta 29 SW

Pituus 9,25 m, leveys 2,70 m, paino n. 2 500 kg, henkilöluku 8
Tehoalue 300–370 hv, vakiomoottori Volvo Penta D4 300 hv, polttoainesäiliö 300 litraa
CE-kategoria B

Vakiovarusteet keulapotkuri, tyynysarja, ajolämmitin, mattosarja, pilssipumppu, kompassi, 12” karttaplotteri, targakaari, vesi-wc, trimmitasot

Lisävarusteet runsaat toiveiden mukaan, mm. ankkurivinssit keulaan ja perään, suihku, pentteri, lämmin vesi, stereot, maasähköjärjestelmä, diesellämmitin, keskuspölynimuri, aurinkokenno, valonheitin, erilaiset navigointi-paketit.

Delta Powerboats

Lue esittely digilehdestä 3/2012

 

Lue myös nämä

X