Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

F1: Kalle Viippo nousee F1-sarjaan

Formula 2 -veneitä edelliskausilla ajanut Kalle Viippo nousee F1-sarjaan.

23.01.2020

TekstiJukka Hiiro

Kalle Viippo on tällä viikolla allekirjoittanut huippusopimuksen ruotsalaisen F1 Team Swedenin kanssa, joka on yksi MM-sarjan kärkitalleista, Kalle Viippo F1 Racing tiedottaa.

Kaudella 2019 F1 Team Sweden tiimin omistaja ja toinen kuljettaja oli ruotsalainen Jonas Andersson. Hän sijoittui kaudella henkilökohtaisissa kokonaispisteissä toiseksi ja saavutti tiimimestaruushopeaa.

F1 sarjassa kilpailee yhdeksän tiimiä ja sijoituksista taistelee 20 maailman kovinta ratamoottoriveneilijää ympäri maailman. Sarjassa kilpailee myös kaksi muuta suomalaista, Team Sharjahin väreissä ajavat Sami Seliö ja Filip Roms.

Kaksi edellistä kautta Kalle Viippo on ajanut Formula 2-veneiden MM-sarjassa omassa tallissaan. Forssalaisen nousua juniorimestarista maailman kärkikastiin ovat olleet tukemassa paikalliset yrityssponsorit. Salon Kilpaveneilijöiden kasvatille ensimmäinen F1-kausi tulee olemaan tutustumista uuteen luokkaan.

”Olen todella innoissani ja motivoitunut. Pian pääsen F1-veneen ohjaamoon ja totuttelu kaikkeen uuteen voi alkaa. Haaveesta tuli tavoite ja nyt se on totta! Tiimi on yksi maailman parhaista joten odotukset ovat tulevaisuudessa korkealla”, Viippo iloitsee.

Lue myös nämä

X