Tilaa
Uutiset

F1-kauden avauskilpailu Italiassa: Sami Seliö kolmanneksi

15.09.2021

Tekstikipparin toimitus

Sami Seliö sijoittui kolmanneksi Ratamoottoriveneilyn F1-luokan avauskilpailussa Italian San Nazzarossa. Sharjah Teamia edustavalla Seliöllä oli hyvät asetelmat päivän kilpailuun ajettuaan aika-ajoissa kolmanneksi. Seliö taisteli kolmen kärjessä koko kilpailun.

Kilpailun voitti Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Thani Al Qemzi ja toiseksi kaasutteli Yhdysvaltain Shaun Torrente. Näin ollen Abu Dhabi Team nappasi kaksoisvoiton kauden avauksesta.

– Mahtavaa päästä podiumille. Tiimi teki upeaa työtä, mutta valitettavasti kärsimme myös teknisistä ongelmista aika-ajoissa ja itse kilpailussakin. Emme päässeet tosissaan ajamaan voitosta. Palkintopallisijoitus oli minimitavoitteemme tälle viikonlopulle, joten tulokseen täytyy olla tyytyväinen, kertoo F1-luokan maailmanmestaruuden urallaan kahdesti voittanut Seliö.

F1-luokan kausi 2020 peruttiin koronan takia kokonaan. Seliö oli silmin nähden tyytyväinen päästyään taas kilpailemaan.

– Meillä on ollut todella hyvä tunnelma varikolla. Hienoa, että pitkän tauon aikana tekemämme kova työ tuottaa tulosta, Seliö kertoo

Seliön tallikaveri Filip Roms päätyi monen muun kuljettajan tavoin keskeyttämään kilpailun.

Tämän kauden F1-luokassa on vahva suomalaisedustus. Seliön ja Romsin lisäksi sarjassa kilpailevat Gillman Racingiä edustava Alec Weckström ja Team Sweden -tallissa ajava Kalle Viippo.

Seuraava osakilpailu ajetaan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Sharjahissa joulukuussa.

Lue myös nämä

X