Tilaa
Uutiset

F1: Mitalihaaveiden kaaduttua Seliö tavoittelee nyt maagista rajaa

Sami Seliö pyrkii saavuttamaan tuhannen MM-pisteen haamurajan toisena kuljettajana koskaan. Siihen tarvittaisiin vielä 19.5 pistettä.

08.12.2018

TekstiJukka Hiiro

F1-veneiden suomalaiskuljettajilla Sami Seliöllä ja Filip Romsilla ei ole tällä kaudella enää mitään mahdollisuuksia MM-mitaleille, mutta yksi maaginen tavoite Seliön kiikarissa yhä on. Hän pyrkii saavuttamaan tuhannen MM-pisteen haamurajan toisena kuljettajana koskaan.

Mad-Croc Baba Racingin kuljettajilla alkukausi on ollut ongelmien värittämä. Nyt MM-sarjaa on jäljellä enää kahden osakilpailun verran. Tänä viikonloppuna kisataan Arabiemiraattien Abu Dhabissa ja jo viikon kuluttua Sharjahissa.

Seliöllä on koossa seitsemän pistettä ja Romsilla neljä, kun sarjaa johtavalla Shaun Torrentella pisteitä on jo 74, ja kolmantena olevalla Thani Al Qemzilläkin 54.

Abu Dhabin radan kokonaispituus 1973 metriä ja se sisältää viisi kääntöpoijua. Rata on Seliölle tuttu.

”Abu Dhabin rata on tuttu ja olen täällä voittanut muutaman kerran. Vaikka mitaleihin ei ole mahdollisuuksia niin kausi pyritään päättämään mahdollisimman hyvään tulokseen”, Seliö sanoo tallin tiedotteessa.

”Täällä on mukava ajaa kilpaa ja suhteellisen hyvin on pärjättykin”, hän jatkaa.

Seliöllä on kasassa nykykuljettajista ylivoimaisesti eniten MM-pisteitä, kaikkiaan 980,5. Tuhannen MM-pisteen haamurajaan on siis mahdollisuudet vielä tällä kaudella.

”Jaossa on 40 pistettä ja niistä tonniin tarvittaisiin 19,5 MM-pistettä. Sitä yritetään”, Seliö laski ennen aika-ajoja.

Perjantain aika-ajot eivät kuitenkaan menneet suomalaisittain parhaalla mahdollisella tavalla. Seliö ajoi aika-ajon ensimmäisessä osiossa parhaimmillaan kuudenneksi nopeinta vauhtia, mutta toisessa osiossa hän juuttui ruuhkaan jääden lopulta sijalle 11.

Filip Romsin takkuinen kausi sai niin ikään jatkoa. Romsin kyyti oli tahmeaa lukuisista potkurivaihdoista huolimatta. Roms lähtee huomiseen GP-kilpailuun takarivistä, sillä aika-ajojen jälkeen hän kertoi yhteisöpalvelu Facebookissa veneen moottorin hajonneen.

Aiemmin tuhannen MM-pisteen haamurajan on ylittänyt vain lajin kymmenkertainen maailmanmestari italialainen Guido Cappellini, joka keräsi vuonna 2009 päättyneellä urallaan kaikkiaan 1802 pistettä.

Myös Roms on luottavainen tulevaan, vaikka Abu Dhabi ei olekaan aiemmin tarjonnut onnistumisia.

”Aina on ollut jotain pikkuvikaa, tulpanjohto irti tai jotain muuta. Myös useampi potkuri on hajonnut, koska venettä ajetaan täällä vedenpinnasta normaalia korkeammalta. Täällä pitää löytyä suorien päässä vauhtia. Toivotaan että onni jo kääntyisi täälläkin ja saisin ajettua ehjän kisan”, Roms toteaa.

Abu Dhabin MM-osakilpailu käydään poikkeuksellisesti jo lauantaina. GP-kisa alkaa kello 13.30 Suomen aikaa ja se on nähtävissä suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiopalvelusta.

Lue myös nämä

X