Tilaa
Uutiset

F1 Ranska: Seliöllä uusi vene

27.06.2015

TekstiKiti Westerback

F1-veneiden MM-sarja jatkuu Ranskan Evianissa, jossa kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö esittelee Baba F1-veneen viimeisimmän kehitysversion.

F1-veneiden MM-pisteistä ajetaan tulevana viikonloppuna kahdeksan vuoden tauon jälkeen Ranskassa. Kilpailupaikkakuntana on Ranskan ja Sveitsin rajalla sijaitseva Genevenjärvi ja sen etelärannan Evianin kaupunki, joka on isännöinyt F1-veneiden GP-osakilpailua kerran aiemmin.

Lisää vauhtia

Kauden MM-avauksen Qatarissa rajun kolarin seurauksena keskeyttänyt Seliö matkaa Ranskaan luottavaisena. F1-vene on kevään aikana suunniteltu ja rakennettu kokonaan uusiksi.

– Käytännössä vene on merkittävä evoluutio edellisestä, koska se on suunniteltu ja rakennettu kokonaan uusiksi. Veneen runko on edellistä lyhyempi, moottorin kiinnityspaikkaa on muutettu ja sen korkeus on eri kohdassa. Kaikki muutokset on toteutettu edellisen veneen kanssa kerättyjen tulosten perusteella. Ei se vanhakaan vene huonosti kulkenut, mutta tämä nykyinen menee vain kovempaa, Seliö iloitsee.

Erityinen kisa

Ranskan GP-osakilpailulla on pitkän F1-uran ajaneelle Seliölle erityinen merkitys.

– Vuonna 1998 ajoin Ranskassa urani ensimmäinen F1-veneiden MM-kilpailun ja kaudella 2007 ylsin Ranskassa urani ensimmäiseen MM-osakilpailuvoittoon ja myöhemmin samana vuonna voitin ensimmäisen maailmanmestaruuteni.

– Kun jäin kauden MM-avauksessa pisteittä niin kohdallani kausi alkaa Ranskasta alusta. Tulossa on mielenkiintoinen viikonloppu. MM-sarjaa johtava Qatar Team vetäytyi koko MM-sarjasta tiimin sisällä tapahtuneiden merkittävien organisaatiomuutosten takia, jonka takia MM-pistejohdossa ajava Shaun Torrente kilpailee Ranskassa Dubain Victory-tiimin F1-veneellä. Team Abu Dhabi tuo lajin legendan Guido Cappellinin johdolla Ranskaan täysin uudet DAC F1-veneet.

Seliö muistuttaa, että Genevenjärvellä on aina ollut kova keli, joten missään nimessä helppoa viikonloppua ei ole odotettavissa.

– Pääsemme uuden veneen kanssa ensimmäistä kertaa tutustumaan Genevenjärven olosuhteisiin vasta lauantaiaamuna ennen aika-ajoa, mutta tilanne on sama kaikille. Jokainen kisa tässä sarjassa on tärkeä, joten täysillä lähden MM-voittoa tavoittelemaan, Seliö lupaa.

Roms haluaa pisteille

Mad-Croc Baba Racing Teamin toisella suomalaiskuljettajalla Filip Romsilla on kauden MM-avauksesta alla kahdeksas sija. MM-sarjan nuorin kuljettaja on vakiinnuttanut paikkansa kymmenen parhaan joukossa ja tätä trendiä Roms on valmis jatkamaan myös Ranskan GP:ssa.

– Ensimmäinen tavoite on ajaa aika-ajossa toiseen osioon, jonka jälkeen mikä vain on mahdollista. Paikkaa MM-pisteiltä Ranskasta haen. Rata on kapea, se sisältää pitkiä suoria ja jyrkkiä käännöksiä, joten ajon aikana muodostuvat laineet ovat teräviä. Suurin osa vastustajistamme ei ole ajanut kilpaa järvellä, vaan aina merellä, ja tämä voi olla meille skandinaaveille etu, Roms toteaa.

Nelonen tai netti

Ranskan GP:n aika-ajot ajetaan lauantaina 27. kesäkuuta klo 17.25 alkaen ja MM-osakilpailun startti käynnistyy sunnuntaina klo 16.00 Suomen aikaa. Molempia tapahtumia voi seurata suorana lähetyksenä Nelonen Pro -kanavilta tai MM-sarjan nettisivuilta osoitteesta www.f1h2o.com.

Lue myös nämä

X