Tilaa
Jutut

F1-sarjassa kisaava Sami Seliö uskoo ongelmien olevan historiaa

F1-veneiden MM-sarja jatkuu Ranskan Evianissa ajettavalla GP-osakilpailulla. Seliö uskoo moottoriongelmien olevan nyt historiaa.

30.06.2018

TekstiJukka Hiiro

F1-veneiden suomalaiskuljettaja ja kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö lähtee viikonvaihteessa ajettavaan kauden kolmanteen osakilpailuun luottavaisena.

Alkukaudesta italialaistalli Mad-Croc Baba Racingissä ajavaa suomalaista vaivanneet moottoriongelmat ovat nyt historiaa. Vielä Lontoossa Seliön vauhtia hidastaneet moottoriongelmat johtuivat siitä, että startissa joku kanssakilpailijoista ilmeisesti törmäsi hänen veneeseensä rikkoen moottorin suojakuoren ja yhden tulpanjohdon. Moottori kävi siksi ajoittain vain viidellä sylinterillä, pysähteli mutkissa ja oli tehoton suorilla.

”Lähdimme kisaan myös polttoaineongelman takia yliturvallisilla moottorisäädöillä, joten moottorimme ei ollut kisassa terävimmillään. Joka tapauksessa viides sija oli ihan jees ja pääasia oli, että pääsimme maaliin ja pisteille”, Seliö toteaa tiedotteessa.

Ranskan Evianissa järjestettävän osakilpailun näyttämönä on haasteellisista tuuliolosuhteista tunnettu Genevenjärvi.

”Ajoin vuosi sitten täällä toiseksi ja nyt tähdätään voittoon. Ajo-olosuhteet voi tässä kisassa muuttua kovasta aallokosta aina täysin tyyneen keliin. Uskon kuitenkin, että uusi veneeni toimii järviolosuhteissa hienosti”, Seliö sanoo.

Ennen Ranskan osakilpailua Seliö on pistetilastoissa kahdeksantena.

Mad-Croc Baba Racingin toisella suomalaiskuljettajalla Filip Romsilla pistetili on vielä avaamatta, sillä hän ei päässyt Lontoon osakilpailussa starttaamaan lopulta lainkaan.

”Tarvittavat osat ovat jo varikolla, joten polttoainetankista johtuvat ongelmat saamme viikonloppuun mennessä hoidettua alta pois. Lontoon kahdesta moottoririkosta viimeisin johtui juuri polttoainejärjestelmäviasta, kun tankista irronnut aines tukki järjestelmän ja aiheutti konerikon”, Roms sanoo.

Ranskan F1-veneiden osakilpailun vapaat harjoitukset alkavat lauantaina kello 11.15 Suomen aikaa. Kello 17.20 käynnistyvät aika-ajot ja itse kilpailu ajetaan sunnuntaina kello 16.

Sekä lauantain aika-ajot että sunnuntain osakilpailu ovat nähtävissä suorana lähetyksenä ilmaiseksi Viafree-nettitelevisiopalvelusta osoitteesta www.viafree.fi.

Lue myös nämä

X