Tilaa
Uutiset

F1-veneilijä Sami Seliö rikkoi toisena veneilijänä koskaan 1000 pisteen haamurajan

Sami Seliö teki suomalaista kilpavenehistoriaa lauantaina, kun sai neljännellä sijallaan kasaan yli tuhat MM-pistettä toisena F1-venekuljettajana koskaan. Aiemmin tuon haamurajan on ylittänyt vain lajin kymmenkertainen maailmanmestari italialainen Guido Cappellini.

17.12.2018

TekstiJukka Hiiro

Suomalaiskuljettajilla on syytä tyytyväisyyteen F1-veneiden kisakauden finaalissa. Lauantaina Arabiemiraattien Sharjahissa ajetussa kisassa Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö sijoittui neljänneksi ja Filip Roms seitsemänneksi.

Seliölle neljäs sija toi yhdeksän pistettä, mikä tarkoittaa sitä, että hän ylitti kerrassaan upeasti, joskin hiuksen hienosti, maagisen tuhannen F1-pisteen rajan. Seliö on toinen F1-venekuljettaja maailmassa koskaan, joka on tuohon pystynyt.

Aiemmin tuhannen pisteen rajan on ylittänyt vain Italian kymmenkertainen maailmanmestari Guido Cappellini. Hän keräsi vuosikymmeniä jatkuneella ja vuonna 2009 päättyneellä urallaan kaikkiaan 1802 pistettä.

Seliöllä on nyt kaikkiaan 155 MM-startistaan koossa pisteitä yhteensä 1001,5.

Suomalaistallissa on syytä tyytyväisyyteen muutenkin, vaikka merkittävämpää menestystä ei kaudelta tullutkaan. Läpi kauden tekniset murheet johtivat sekä Seliöllä että Romsilla jatkuviin ongelmiin ja keskeytyksiin, mutta kauden loppua kohden luotettavuus löytyi jo huomattavasti paremmin.

Roms sai seitsemännellä sijallaan finaalista hienosti hänkin neljä pistettä. Maalilinjan Roms ylitti kuudentena, mutta pari kierrosta ennen maalia hän sokaistui kilpakumppanin aikaan saamasta vesisuihkusta ja ajoi yhden poijun väärältä puolelta. Se pudotti suomalaiskuskin lopputuloksissa seitsemänneksi.

”Tiiminä hyvä tulos meiltä täältä. Molemmat veneet seitsemän nopeimman joukkoon. Se on hyvä saavutus, mutta paljon parempaakin meille oli tarjolla”, Seliö sanoo tallin tiedotteessa.

Kolmannesta ruudusta kisaan lähteneen Seliön mukaan hänen ajonsa oli läpi kisan oudon tahmeaa. Kisan jälkeen syyksi paljastui se, että pottoaineensyöttö oli säädetty liian rikkaalle.

© Marko Mäkinen

Kun kausi on nyt niin sanotusti paketissa, aiemmin kaksi kertaa maailmanmestaruuteen yltänyt Seliö on kahdeksas (28) ja tallitoveri Roms 13 (9). Kuljettajia oli kaikkiaan 21.

F1-veneiden kausi oli Arabiemiraattien Team Abu Dhabi -tallin juhlaa, joka otti komoisvoiton. Maailmanmestariksi 2018 ajoi tallin väreissä yhdysvaltalainen Shaun Torrente (89), kakkoseksi ruotsalainen Erik Stark (85) ja kolmoseksi Thani Al Qemzi (74).

”Kauden lopusta jäi hyvä maku. Kahdessa viimeisessä MM-startissa pisteitä tuli enemmän kun viidessä aiemmassa yhteensä. Ensi vuonna entistä kovemmalla yrityksellä uudestaan”, Roms toteaa.

Lue myös nämä

X