Tilaa
Uutiset

F2-veneiden kisakausi näyttää päättyvän ennen aikojaan

Formulaveneiden F2-luokan kausi näyttää loppuvan ennen aikojaan, sillä Sri Lankan osakilpailu on päätetty peruuttaa järjestäjän vaikeuksien vuoksi.

09.10.2018

TekstiJukka Hiiro

Marras-joulukuun vaihteessa Sri Lankassa ajetuksi suunniteltu F2-veneiden osakilpailu on peruttu. Osakilpailun oli tarkoitus olla kauden viides ja samalla viimeinen.

”Olen hyvin pahoillani viimeisen F2-osakilpailun peruutuksesta, mutta minulla ei ole vaihtoehtoa, koska sovitusta aikataulusta ei ole pystytty pitämään kiinni”, Formulavenekomitean hallituksen puheenjohtaja Giacomo Borgonovi sanoo tiedotteessa.

Borgonovin mukaan Sri Lankan osakilpailun järjestäjille oli jo annettu 15 päivää aikaa vastata veneiden kuljetuksia koskeviin vaatimuksiin sekä toimittaa yhä puuttuvat asiakirjat.

Sri Lankan osakilpailun järjestäjät eivät myöskään ole maksaneet sovittua summaa pidennetystä maksuajasta huolimatta.

”Arvioimme kuitenkin yhä mahdollisuutta viiden osakilpailun järjestämiseksi ennen vuoden loppua”, Borgonovi sanoo.

Korvaavan osakilpailun järjestämistä näin lyhyellä varoajalla voi pitää kuitenkin epätodennäköisenä.

Jos viides osakilpailu jää F2-kaudelta ajamatta, mestariksi nousee sarjaa tällä hetkellä johtava 21-vuotias italialainen Alberto Comparata.

Formulaveneiden F2-sarjassa ajaa niin ikään F4-sarjan viime kauden pronssimitalisti Kalle Viippo. Hän on jäänyt kuitenkin kauaksi kärjestä teknisten ongelmien vuoksi.

Lue myös nämä

X