Tilaa
Jutut

Komea kolmoisvoitto Suomeen F4-rataveneiden Italian MM-kilpailuista

Italian Viveronessa ajetut F4 -luokan veneiden MM-kisat olivat täysin suomalaisten näytöstä.

29.09.2020

TekstiJuha Virtanen

Syyskuun toiseksi viimeinen viikonloppu jää komeasti suomalaisen kilpaveneilyn historiaan. Viikonloppuna Suomeen tuli kaikkiaan neljä MM-mitalia kahdesta ratavenekisasta. Jo elokuussa juhlittiin kahta EM-mitalia.

Italian Viveronessa ajetut F4 -luokan veneiden MM-kisat olivat täysin suomalaisten näytöstä.

Viime vuonna luokan mestaruuden ottanut Tuukka Lehtonen ei ollut nyt mukana, mutta se ei haitannut, sillä Alexander Lindholm pystyi kirkastamaan viime vuoden pronssimitalinsa.

Lindholm ajoi lauantaina 26. syyskuuta ajetuissa aika-ajoissa  haastavissa olosuhteissa paalupaikalle ja voitti sen jälkeen puhtaasti viikonlopun kaikki kolme lähtöään.

”Tuntuu todella hyvältä. Mestaruutta lähdimme hakemaan ja se saavutettiin”, hän kertoi.

MM-hopealle ajoi vasta toista vuottaan tosissaan kilpaa ajava Alec Weckström. Mitali maistui, mutta nälkää jäi edelleen varastoon ensi kautta varten.

”Fiilikset ovat hyvät, mutta totta kai voittoa lähdin hakemaan. Kyyti ei tällä kertaa aivan riittänyt, mutta hyvä tulos kumminkin”, Weckström sanoi.

Roope Virtanen ajoi pronssisen mitalin Italiasta.

”Lauantain aika-ajoissa ylsin toiseksi ja lähdöt onnistuivat hyvin. Vauhtia olisi saanut olla enemmän, mutta taistellen sai hienon tuloksen aikaiseksi”, Virtanen kertoi.

Suomalaisten kokonaispanoksen täydensi Totti Kemppainen MM-kisojen viidentenä.

Ruotsin Östhammarissa ajettiin GT15-luokan MM-kisat. Siellä suomalaisista juhli onnekkaasti Oliver Martin. Hän ajoi kisassa neljänneksi, mutta kun kolmanneksi ajaneen latvialaiskuskin suoritus hylättiin jälkikatsastuksessa, nosti se suomalaisen MM-pronssille.

Maailmanmestariksi Ruotsissa ajoi kotikisassaan Hilmer Wiberg. EM-hopealle ajoi Viron Joonas Lember.

Suomalaisjuhlinta alkoi oikeastaan jo elokuussa, kun Liettuassa ajettiin GT30-luokan Euroopan Mestaruudesta. Kisassa Sami Reinikainen ajoi EM-hopealle ja Arttu Saari otti pronssia.

Alexander Lindholm juhli vuosi sitten suomenmestarina myös MM-pronssia, joka nyt kirkastui maailmanmestaruudeksi. © Jorma Rautapää

Lue myös nämä

X