Tilaa
Uutiset

F4-VENEET: Suomalaiset suosikkeina EM-kultajahtiin

07.09.2017

TekstiSatu Björn

KuvatHeimo Hellsten

Pohjois-Saksan Rendsburgissa kilpaillaan viikonloppuna Formula 4 -veneiden Euroopan mestaruudesta. Lauantaina 9. syyskuuta alkaviin arvokisoihin startataan suomalaisittain kovin odotuksin.

MM-sarjan päätösosakilpailut Liettuassa elokuun lopulla olivat suomalaiskuljettajien näytöstä. Juho-Matti Manninen varmisti voitollaan maailmanmestaruuden, Kalle Viippo tuli toiseksi ja Tuukka Lehtonen kolmanneksi. Viippo nousi samalla MM-sarjan lopputaulukossa kolmanneksi, Lehtonen sijoittui kokonaistuloksissa viidenneksi. Sama kolmikko lähtee tavoittelemaan myös EM-mitaleita Saksaan. Suomalaisnelikon täydentää Lauri Landen.

Manninen on myös hallitseva Euroopan mestari. Hän on voittanut viimeisistä neljästä arvokilpailusta jokaisen. Nyt lappeenrantalainen jahtaa peräti viidettä perättäistä arvokisavoittoa.

Viimeiset testit Manninen ajoi viime viikonloppuna, mutta Rendsburg ei kilpailupaikkana ole hänelle ennestään tuttu. Manninen kertoo, että piirustusten perusteella rata sopii hänelle kuitenkin hyvin.

Kauden aikana vastoinkäymisiä kokenut Kalle Viippo lähteen EM-kisoihin hyvistä lähtöasetelmista. Alla on ehjä ja onnistunut MM-sarjan päätösviikonloppu ja vauhtia on löytynyt lisää.

Kisatapahtumia pääsee näillä näkymin seuraamaan myös livestreamin välityksellä.

Lue myös nämä

X