Testit

Finnmaster Husky R5 – uusin tulokas Kokkolasta

Kokkolainen Finnmaster on luonut parissa vuodessa uskottavasti murisevan Husky-lauman. Viimeisin todiste on ajo-ominaisuuksillaan ja avarilla tiloillaan säväyttävä Husky R5.

29.09.2017

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Uusin Husky on isompi kuin mallinumerosta voisi päätellä. Tarkalleen 5,46 metriä pitkä ja 2,1 metriä leveä vene on ilmeisen harkittu haastaja esimerkiksi Yamarin Cross 54:lle ja Silver Hawk DC:lle, jotka kumpikin ovat Huskyn tavoin alumiinirunkoisia ja lujitemuovisella sisäkuorella varustettuja.

R5:n tunnistaa oitis Finnmasterin Husky-laumaan kuuluvaksi. Muotokieli ja värimaailma ovat tuttuja pari vuotta sitten yhtenä ryppäänä esitellyistä R6, R7 ja R8 -malleista. Todisteena siitä, että alumiiniveneitä tarvitaan tämän päivän mallistoihin tihein porrastuksin, R5 on vain 40 senttiä isosisartaan R6:ta lyhempi. Leveydessä on sentään eroa parisen kymmentä senttiä.

Se, että kaikki ”ärrät” ovat bowridereita, eli suomalaisittain tuplapulpettiveneitä, on omiaan korostamaan lauman yhdennäköisyyttä. Harkittua brändin luomista, tietenkin. Ja tottahan taustalla on sekin tosiasia, että bowrider-tyyppisten veneiden suosiolle ei näy millään mittarilla hiipumisen merkkejä, päinvastoin.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X