Tilaa
Testit

Garmin 720S -karttaplotteri

Garminin uusimmassa karttaplotterissa on ominaisuuksia vaikka muille jakaa.

25.08.2010

Tekstija kuvat vesa leppä

Testissä oli Garminin uusin karttaplotteri, jossa on ominaisuuksia vaikka muille jakaa. Hyvät toiminnot näkyvät valitettavasti myös hinnassa.

Jo jonkin aikaa olemme karttaplotteritesteissämme kiinnittäneet huomiota pääasiassa plotterin näyttöön, käyttölogiikkaan, käytön helppouteen ja plotterin päivitysnopeuteen.

Enää sen jälkeen, kun gps-järjestelmästä poistettiin tahallinen häirintä – joka aiheutti useiden kymmenien metrien, joskus jopa parinkin sadan metrin virheen – gps-paikannuksien tarkkuutta ei ole tarvinnut mitata ja vertailla.

Halvoissa laitteissa on edelleen muita eroja, joiden mukaan niitä voi laittaa paremmuusjärjestykseen.

Uusissa, kalliimmissa laitteissa suurin osa vertailtavista asioista on jo saatu sille tasolle, että toivomisen varaa ei paljonkaan ole. Kalliit laitteet ovat ominaisuuksiltaan jo sellaisia, että oikeastaan paremmasta ei enää ole väliä. Lisähinta ei useinkaan tuo tavalliseen käyttöön mukanaan mitään parempaa.

Yksi tämän kesän hittituotteista on ollut Garmin 720S ja rinnakkaismalli 720, joka eroaa malliveljestään siitä, että siitä puuttuu kaikuluotain. Molemmat kuuluvat hintaluokkaan ”kalliimpien laitteiden edullisempia”.

Garmin 720 perustuu kokonaan kosketusnäyttöön. Nappuloita on vain on/off-painike. Silmä painikkeen alla tunnistaa ympäristön valon määrän ja säätää näyttöä sen mukaan.

Garmin 720S -karttaplotterit ovat testissä koko kesän ajan Kipparin molemmissa käyttötestiveneissä. Yhteensä käyttökokemuksia laitteista on kertynyt jo yli 200 tunnin ajalta.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 8/2010

Lue myös nämä

X