Tilaa
Jutut

Haaveiletko omasta luotsiveneestä? Nyt niitä on huutokaupassa kaksin kappalein

Valtion luotsauspalveluista vastaava Finnpilot Pilotage yhtiö myy käytöstä poistetut luotsiveneet Kokkolassa ja Raahessa.

02.08.2018

TekstiJukka Hiiro

Valtion omistama luotsauspalveluista vastaava Finnpilot Pilotage –yhtiö myy käytöstä poistetut nopeat luotsiveneet Raahessa ja Kokkolassa.

Kokkolassa myynnissä on Marine Alutechin vuonna 1996 valmistama luotsivene L218 ja Raahessa on myynnissä vastaava alumiininen L220-luotsivene vuodelta 1997.

Molemmissa pääkoneen virkaa toimittaa Scania DSI 11, josta tehoja löytyy 288 kilowattia.

Pituutta veneillä on 11,3 metriä, leveyttä 3,5 metriä, syväys on 0,7 metriä ja painoa kahdeksan tonnia. Nopeus on 20 solmua.

Molemmista veneistä löytyy niin ikään tutka, GPS, VHF-/DSC-puhelin, maasähkö, kansi- ja kulkuvalot, pelastusliivit, kompassi sekä valonheitin. Kokkolassa myynnissä olevassa aluksessa on lisäksi pelastuslautta.

Ihan helpolla mahdollinen ostaja ei veneitä vesille saa, sillä Raahen veneessä katsastus on umpeutunut. Kokkolan veneessä ostajan on puolestaan kunnostettava magneettikompassi, laiva-apteekki sekä tutkaheijastin sekä päivitettävä konehuoneen sammutusjärjestelmä.

Finnpilot velvoittaa ostajan myös nimeämään veneet uudelleen, peittämään veneessä olevat luotsitunnukset sekä maalaan veneen muulla värillä kuin oranssilla tai puna-oranssilla.

Ostajaa muistutetaan myös siitä, että luotsiveneet on rekisteröity työveneiksi eikä niissä ole CE-merkintää. Veneitä ei näin ollen myydä yksityiskäyttöön, eikä ostaja voi rekisteröidä huvivenerekisteriin ilman merkittäviä muutostöitä.

Ostajan on lisäksi kuljetettava veneet pois omalla kustannuksellaan, ja kuljettaminen taas edellyttää kotimaanliikenteen laivurin ja koneenhoitajan pätevyydet.

Lisäksi Finnpilot varaa huutokaupoissa oikeuden hyväksyä tai hylätä korkeimmat tarjoukset.

Huutokaupat päättyvät maanantaina 13. elokuuta.

Lue myös nämä

X