Tilaa
Jutut

Hallitukselta puoli miljoonaa euroa Pidä Saaristo Siistinä ry:n Saimaan kalustolle

Saaristomeren uusi huoltoalus Roope kävi esittäytymässä eduskunnan ympäristövaliokunnalle Helsingissä toukokuussa. Se näyttää kannattaneen, sillä hallitus lahjoitti lisäbudjetista 500 000 euroa uuden ympäristökaluston hankintaan Saimaalle.

03.07.2018

TekstiJukka Hiiro

Hallitus on päättänyt myöntää lisäbudjetista puoli miljoonaa euroa Pidä Saaristo Siistinä ry:lle hankkeeseen, jossa Saimaalle pyritään saamaan uusi ympäristönhuoltokalusto.

Käytännössä tavoitteena on saada Saimaalla operoiva huoltoalus korvattua uudella ja vastaavalla kuin Saaristomerellä operoiva Roope, joka otettiin käyttöön viime vuoden keväällä.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 1 200 000 euroa, ja uusi alus on tarkoitus saada Saimaalle vuonna 2020.

”Hallituksen päätös oli ensiarvoisen tärkeä kalustohankkeemme etenemisen kannalta. Se osoittaa, että Itämeren rinnalla myös Suomen järviluonnon hyvinvointiin panostetaan ja työtämme alueella arvostetaan”, sanoo PSS ry:n pääsihteeri Aija Kaski järjestön tiedotteessa.

Pidä Saaristo Siistinä haastaakin nyt kaikki järviluonnon ystävät mukaan avustamaan, jotta hankkeen rahoituksesta yhä puuttuva noin 600 000 euron omarahoitusosuus saataisiin kasaan.

Kuka vain voi edesauttaa uuden aluksen hankintaa tekemällä lahjoituksen www.kalustokuntoon.fi
-sivustolla tai liittymällä yhdistyksen jäseneksi www.pidasaaristosiistina.fi. Kampanjaan voi osallistua myös tekstiviestitse lahjoittamalla 20 euroa lähettämällä viestin ”20E ALUS” numeroon 16588.

Lue myös nämä

X