Tilaa
Uutiset

Hallitus luopuu veneverosta

15.02.2017

TekstiSatu Björn

Hallitus on päättänyt luopua kaavaillusta moottoripyörä- ja veneverosta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tähän päätökseen, sillä vero olisi ollut kansantaloudellisesti tappiollinen ja tuotto olisi jäänyt selvästi alle hallituksen esitysluonnoksissa esitettyjen laskelmien. Se olisi aiheuttanut valtiolle vähentyneen kulutuksen ja heikentyneen työllisyyden, toteaa Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n liittohallituksen puheenjohtaja Samuli Salanterä.

– On hienoa, että ymmärrettiin, ettei Suomen taloutta pelasteta kotimaista kulutusta ja työllisyyttä kurittamalla. Verotus ei myöskään olisi täyttänyt hyvältä verojärjestelmältä edellytettäviä ominaisuuksia niin fiskaalisen tavoitteen, neutraalisuuden, oikeudenmukaisuuden kuin hallinnollisen tehokkuudenkaan osalta. Nyt voimme hyvillä mielin jatkaa kohti tulevaa veneilykautta, Salanterä jatkaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi veneverosta vielä eilen, että se on hallitusohjelmassa ja sen perumisesta on sovittava hallituspuolueiden kesken. Isojen veneiden verotus tuli alunperin hallitusohjelmaan perussuomalaisten ehdotuksesta.

Lue myös nämä

X