Tilaa
Uutiset

Hankoon valmistuu suurtelakka

13.06.2022

Tekstijouko saarinen

Marine Alutech ja Nylunds Boathouse perustavat Hankoon uuden telakan, Port of Lappvik Ab:n. Entisen SSAB:n alueelle muodostuvaan venepalveluiden keskittymään tulee 18 hehtaarin alueelle yli 30 000 neliömetriä hallitiloja. Se vastaa reilun neljän jalkapallokentän kokoista aluetta.

Hangon Lappohja sijaitsee Suomenlahden keskeisellä paikalla syväsataman ja rautatien äärellä. Avovesikausi on alueella keskimääräistä pidempi.

Marine Alutech Oy Ab tunnetaan erityisesti osaamisestaan viranomaisalusten suunnittelussa, valmistuksessa ja huolloissa. Nylunds Boathouse Ab on Nord Star -veneiden edustaja ja veneiden huolto- ja välityspalveluista tunnettu yritys.

Kahden perheyrityksen tiet kohtasivat niiden etsiessä tahoillaan uusia tiloja huoltotoiminnoilleen. Uudelle venetoiminnan keskittymälle odotetaan paljon alan toimijoita ja yhteistyökumppaneita. Uusia työpaikkoja uskotaan toiminnan käynnistyttyä syntyvän yli sata.

Port of Lappvik Ab omistaa sataman kiinteistöt ja huolehtii niiden ylläpidosta sekä jälleenvuokrauksesta tarjoten vuokralaisilleen kiinteistö- ja satamatoiminnan palvelut.

 

Lue myös nämä

X