Tilaa
Uutiset

Hätämerkinantoharjoitus Helsingin Jollaksessa 4.3.17

Pimeä meri, ajelehtiva vene ja hyytynyt kännykkä. Kylmä hiipii luihin ja ytimiin ja lapsia alkaa pelottaa. Miten ihmeessä tänne saadaan apua? Puoliso sanoo, että sinullahan on niitä hätäraketteja, mutta miten niitä käytettiinkään: kummasta päästä panos lähtee ja miten se oikein laukaistaan?

27.02.2017

TekstiSatu Björn

KuvatMarkku Tamminen

Helsingin Meripelastusyhdistys järjestää  Jollaksessa (Matosaarentie 22) hätämerkinantoharjoituksen lauantaina 4.3.2017 klo 11-15. Harjoituksessa veneilijöillä on mahdollisuus harjoitella hätämerkinantovälineiden käyttöä turvallisesti ja laillisesti. Harjoituksessa tullaan laukaisemaan satoja hätäraketteja ja soihtuja.

Harjoituksissa käytettävät välineet ovat punaiset laskuvarjoraketit (ns. hätäraketit), punaiset käsisoihdut (hätäsoihdut), oranssit savut, kynäraketit sekä valopistoolin ammukset.

Harjoituksessa yli 18-vuotiaat veneilijät voivat käyttää luvallisesti ja turvallisesti omia hätämerkinantovälineitään. Kaikkien käytettävien hätämerkinantovälineiden tulee olla valmistettu vuonna 2010 tai sen jälkeen. Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja osallistujille annetaan henkilökohtainen opastus niiden oikeanlaiseen käyttöön. Paikalle voi myös tuoda ilmaiseksi vanhentuneita tai muuten käyttöön kelpaamattomia pyroteknisiä hätämerkinantovälineitä niiden asianmukaista hävittämistä varten. Puolustusvoimien Rannikkoprikaati on harjoituksessa keräämässä pois vanhentuneet ammukset.

Harjoitukseen pääsee mukaan ilmoittautumalla Helsingin Meripelastusyhdistyksen verkkosivuilla  2.3.2017 mennessä.

 

Lue myös nämä

X