Tilaa
Uutiset

Hätärakettien ampumista harjoittelemaan

Hätämerkinantoa raketein ja värisavuin pääsee taas harjoittelemaan vapaaehtoisten meripelastajien opastuksella.

03.02.2015

TekstiKipparilehti.fi

Hätämerkinantoa raketein ja värisavuin pääsee taas harjoittelemaan vapaaehtoisten meripelastajien opastuksella.

Tilaisuuksissa veneilijät voivat harjoitella ohjatusti ja turvallisesti hätämerkinantovälineidensä käyttöä.

Harjoituksissa käytetään jokaisen omia punaisia hätäraketteja, punaisia käsisoihtuja sekä oransseja merkkisavuja. Joissain harjoituksissa myös valaisupistoolin hätäpanosammukset ja kynäraketit ovat käytössä.

Hätämerkinantovälineiden päiväysleiman tulee olla vuodelta 2008 tai sitä uudempi. Ennen harjoitusta välineet tarkistetaan ja ampujille annetaan käyttökoulutus.

Helmikuun 14. päivänä klo 12 – 16 Savonlinnan Järvipelastajat ja paikallinen pursiseura järjestävät harjoituksen Hevonpäänniemessä. Osallistumismaksua ei ole. Ikäraja on 18 vuotta. Paikalle voi jättää vanhoja hätämerkinantovälineitä hävitettäväksi.

Matosaaressa Helsingin Jollaksessa harjoitellaan 28. helmikuuta klo 11 – 15. Järjestäjinä ovat Helsingin Meripelastusyhdistys, Espoon Meripelastajat ja Laajasalon VPK. Paikalla saa myös alkusammutuskoulutusta.

Harjoitus on ilmainen kaikille Meripelastusyhdistyksen jäsenille. Jos et ole jäsen, voit liittyä paikan päällä. Muille harjoitusmaksu on 32 €/perhekunta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: www.helsinginmeripelastusyhdistys.fi.

Maaliskuun 22. päivänä klo 13 – 15 Linnunlahden venesatamassa Joensuussa paikalliset järvipelastajat kouluttavat veneilijöitä. Harjoitus on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille, joille se on maksuton. Liittymislomakkeen voi täyttää harjoituspaikalla.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: www.meripelastus.fi/joensuu tai valmius.joensuu@messi.meripelastus.fi.

Myös Lahden Järvipelastajat ilmeisesti järjestävät hätämerkinantoharjoituksen kevään aikana. Siitä tiedotetaan yhdistyksen netti- ja facebook-sivuilla sekä menoinfo.fi -palvelussa.

Lue myös nämä

X