Tilaa
Jutut

Helsingissä järjestetään koronaratilanteen myötä musiikkitapahtumia vesillä – Ensimmäinen tänään Laajasalon edustalla

Koronarajoitukset ovat synnyttäneet Helsingin vesille muutamankin musiikkitapahtuman, joista ensimmäinen järjestetään tänään lauantaina ja toinen aivan elokuun alussa.

25.07.2020

TekstiJukka Hiiro

Koronavirus ja sen mukanaan tuomat rajoitukset peruivat käytännössä valtaosan kesän festivaaleista. Tuota vajetta paikkaamaan löytyyHelsingissä muutamakin vesillä järjestettävä tapahtuma. Ensimmäinen niistä on Helsinki kelluu, joka järjestetään tänään lauantaina Laajasalon uimarannan edustalla.

Järjestäjä tiedottaa, että Helsinki kelluu -biletapahtumaan myydään omalla veneellä saapuville lippuja kahdessa eri kokoluokassa. Veneissä saa olla mukana ihmisiä niin monta kuin veneen rekisteriin merkitty henkilömäärä sallii.

Helsinki kelluu -tapahtumassa pääesintyjä pidetään yllätyksenä. Muutoin tapahtuman musiikista vastaavat järjestäjän mukaan First Wavesta sekä Bassoradiosta tuttu DJ BluBlo sekä kansainvälisesti tunnettu DJ Misterhustla. Illan ohjelmassa on luvassa erilaisia näytöksiä, ja ”Extreme-Life”-show’n kruunaa salainen yllätysesiintyjä.

Alle 30 jalkaisen veneen lippu maksaa 80 euroa ja yli 30 jalkaisen veneen 250 euroa.

Elokuun alkupuolella Helsingin edustalla järjestetään myös vastaavaan tyyliin SeaHelsinkiSound-tapahtuma, jossa kotimaiset artistit soittavat laivan aurinkokannella musiikkia, ja yleisö seuraa ja kuuntelee sitä veneistään käsin. Tapahtumassa esiintyvät Anssi Kela, Gasellit, Jesse Markin, F, Kauriinmetsästäjät, Younghearted sekä Niila.

SeaHelsinki Soundin järjestäjän mukaan idean taustalla on se, että vaikka yli 500 hengen tapahtumia saa taas järjestää, on kesän suurimmat festivaalit on jo peruttu.

Tämä tapahtuma järjestetään 1.-2. elokuuta Helsingin edustalla Kruunuvuorenselällä. Artistit esiintyvät ankkuroidun M/S Marival II -aluksen aurinkokannella, ja yleisö seuraa tapahtumaa veneistä käsin. Kuten Helsinki kelluu -tapahtumaan, myös SeaHelsinki Sound -tapahtumaan voi järjestäjän mukaan saapua myös yhteistyökumppaneiden järjestämillä erikoisristeilyillä ja kuljetuksilla, mikäli omaa venettä ei omistaisikaan.

SeaHelsinki Sound -tapahtumassa alle 7 metrin pituiselle veneelle lippuhinnat ovat alkaen 68,50 euroa ja yli 7 metriselle veneelle 118,50 euroa.

Lisätietoja Helsinki kelluu -tapahtumasta löytyy järjestäjän sivuilta täältä, ja SeaHelsinkiSound-tapahtumasta täältä.

 

 

Lue myös nämä

X