Tilaa
Uutiset

Helsinki muutti venepaikkahakunsa sähköiseksi

Tammikuussa voimaan tulleen muutoksen myötä uusia venepaikkoja haetaan nyt ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella.

24.01.2019

TekstiJukka Hiiro

Helsingin kaupungin venepaikkojen vuokrauspalvelut muuttuvat vaiheittain sähköisiksi. Tammikuussa voimaan tulleen muutoksen myötä uusia venepaikkoja haetaan nyt ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella.

Hakulomake löytyy osoitteesta venepaikat.hel.fi

Toistaiseksi vain uusien hakijoiden on mahdollista tehdä hakemuksensa sähköisesti. Kesän kynnyksellä palvelun pitäisi näillä näkymin kuitenkin laajentua niin, että myös venepaikan vaihto ja talvisäilytyspaikkojen hakeminen hoidettaisiin sähköisesti.

Sähköisten järjestelmän käyttöönoton ei pitäisi kaupungin mukaan vaikuttaa aiemmin jätettyjen hakemusten käsittelyyn.

Palvelua on kehitetty yhdessä helsinkiläisten veneilijöiden kanssa.

”Meille on tärkeää suunnitella palveluita, jotka vastaavat aidosti käyttäjien tarpeisiin. Sähköinen venepaikkahaku on osa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan digitalisaatio-ohjelmaa, jonka tavoitteena on tarjota helsinkiläisille entistä sujuvampaa ja helpompaa asiointia”, sanoo Vene Helsingissä -hankkeen projektipäällikkö Suvi Ervamaa.

Ervamaan mukaan sähköisiä- ja digitaalisia palveluita vierastaviakaan asiakkaita ei unohdeta, sillä palvelua saa halutessaan yhä myös puhelimitse sekä kasvokkain.

”Toisaalta pyrimme tekemään digitaalisista palveluista niin selkeitä ja helppokäyttöisiä, että kaikki osaavat halutessaan hyödyntää niitä”, Ervamaa toteaa.

Sähköisen venepaikkahakemuksen jättäminen on maksutonta, mutta jos hakemuksen haluaa yhä tehdä paperilomakkeella, sen jättämisestä velotetaan kahdeksan euron käsittelymaksu. Paperiset hakemukset tulee toimittaa venepaikkavarausten asiakaspalveluun Töölön Kisahallille henkilökohtaisesti. Lomakkeen voi printata venepaikkojen verkkosivulta tai hakea asiakaspalvelusta.

Venepaikkavarausten asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 9–16 Töölön Kisahallissa ja puhelinneuvonta palvelee numerossa 09 310 87900 arkisin kello 9–14.

Venepaikkaa voi hakea sähköisesti täältä.

Lue myös nämä

X