Tilaa
Uutiset

Huippuvuorten kuvernöörille uusi virkavene porvoolaiselta perheyritykseltä

Porvoolainen Weldmec Marine Ab toimittaa erikoisvarustellun veneen Huippuvuorten kuvernöörin virkaveneeksi.

23.11.2018

TekstiJukka Hiiro

Porvoolainen Weldmec Marine Ab toimittaa erikoisvarustellun veneen Huippuvuorten kuvernöörin virkaveneeksi. Veneen toimitussopimus on tehty yhteistyössä norjalaisen partneriyrityksen Martec AS:n kanssa, sillä Huippuvuoret ovat Norjan pohjoisin alue.

Kuvernöörille, jonka virkanimitys on Susselmannen, toimitettava alus on alumiinirakenteinen ja Serecraft M12-tyyppinen. Se tullaan varustamaan niin vaativiin tehtäviin kuin arktisiin olosuhteisiin.

Veneessä on kaksi Yanmar-moottoria sekä Hamilton vesijetit. Huippuvuorilla vene tulee toimimaan viranomaisten valmiusveneenä, oli kyse sitten ympäristön valvonnasta tai turistien paperien tarkistuksesta.

Vene on sovittu toimitettavaksi kesäkuussa 2019.

Vuonna 1996 perustettu perheyritys Weldmec Marine on aiemminkin toimittanut viranomaisveneitä Suomen rajojen ulkopuolelle. Norjalaistilausta yritys pitääkin hyvänä jatkona aiemmille.

”Tämä vahvistaa osaltaan Weldmec Marinen vahvaa asemaa yhtenä Pohjoismaiden johtavana ammattivenevalmistajana”, yrityksen tiedotteessa todetaan.

Yhtiön mukaan tuleva vuosi näyttääkin valoisalta. Yrityksellä on tällä hetkellä tilaukset sisässä peräti 11 ammattilaisveneestä, ja noiden tilausten arvo on yhteensä noin 10 miljoonaa euroa.

Lue myös nämä

X