Tilaa
Uutiset

Isoista Yamarineista tulee Silvereitä

Oy Otto Brandt Ab vahvistaa entisestään asemaansa venealan isona toimijana. Konserni osti maaliskuun lopussa Konekesko Oy:ltä Yamarin-tuoteperheeseen suunnitellut venemallit, joista valmiina on nähty vasta kuvassa oleva Yamarin 81 DC.

15.05.2018

TekstiJuha Virtanen

KuvatMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Lue testi Kipparin numerosta 7/2016.

Kaupan myötä uudet veneet tullaan esittelemään ja markkinoimaan Silver-tuotemerkin alla.

Kaupan kohteena on kolme eripituista venerunkoa, jotka Konekeskolla olivat tuotenimiltään Yamarin 81, Yamarin 66 ja Yamarin 64. Ne ovat täyslasikuituisia daycruiser-malleja.

Pienimmästä tulee myös keulasta avoin bowrider-versio.

Konekesko lanseerasi jo keväällä 2016 markkinoille malliston suurimman veneen, Yamarin 81 DC:n. Mallin myynti keskeytettiin myöhemmin, kun Konekesko luopui täysin kokonaan veneistä.

”Silver-mallisto on uudistunut merkittävästi, ja malliston laajentuminen Silverille uuteen, mutta kokonaisuudessa merkittävään segmenttiin on luontevaa. Useat kilpailijamme ovat laajentaneet venemallistojaan alumiiniveneisiin, joissa Silver on ollut edelläkävijä. Näemme suurempien lasikuituveneiden kysynnän lisääntyvän kaikissa päämarkkinoissamme ja kaupalla vastaamme kuluttajien tarpeisiin”, Oy Otto Brandt Ab:n konsernijohtaja Markku Hämäläinen sanoo.

Kaikki neljä mallia on piirtänyt norjalainen Eker Design AS ja pohjan on muotoillut ruotsalainen Petestep AB.

Uudet lasikuituveneet tullaan jalostamaan Silver-mallistoon sopiviksi Brandtille siirtyvän Peter Krusbergin johdolla.

Silverin venetuotanto käynnistyi jo 1990-luvun alussa ja veneitä on valmistettu tähän mennessä noin 16 000 kappaletta.

Merkki on tunnettu niin sanotusta Alufibre-rakenteestaan, jossa alumiinirunkoon on istutettu lujitemuovinen sisärakenne. Viime vuosina siltä on tullut myös täysalumiiniveneitä.

Kaupan myötä Silverin nimellä markkinoille tulee jatkossa ensimmäisen kerran myös täysin lujitemuovisia veneitä.

Silverit valmistetaan Suomessa Ähtärissä.

Otto Brandt -konserni on vuonna 1905 perustettu suomalainen perheyritys, jonka palveluksessa työskentelee noin 200 henkilöä.

 

Lue myös nämä

X