Tilaa
Jutut

Japanilainen MiniBig on aikamoinen vehje – matkailuvaunu muuttuu perämoottorilla veneeksi

MiniBig yhdistää kaksi elementtiä eli ei muuta kuin järven rantaan ja perämoottori käyntiin.

01.10.2018

TekstiToni Jalovaara

Lahdessa oli toissa viikonloppuna Caravan-näyttely, joten japanilainen sekä maalla että vedessä toimiva MiniBig on erittäin ajankohtainen. Tähän saakka olemme nähneet aina silloin tällöin amfibioautoja, mutta matkailuvaunujen puolella ajatus on harvinaisempi.

MiniBig yhdistää kuitenkin kaksi elementtiä eli ei muuta kuin järven rantaan ja perämoottori käyntiin. Japanissa vaunun vesikäyttö vaatii jopa laivuritutkinnon.

Hämmästys karavaanarien keskuudessa voisi olla melkoinen leirintäalueella, kun paikalle tulisi MiniBigillä. Eikä järvelle tarvitse lähteä yksin, sillä vaunussa on tilaa kolmelle aikuiselle. Muunneltavuuden takia he voivat myös yöpyä siellä, kun vaunu on ankkuroitu mukavan saaren rantaan.

MiniBig on kohtuullisen kompakti, sillä se on 4,39 metriä pitkä, 1,64 metriä leveä ja 1,93 metriä korkea. Matkailuvaunun painoa emme saaneet selville, mutta lasikuiturakenteisena se näyttää kevyeltä. Lisäksi veturiksi sopii Toyota Prius, jonka perävaunumassa on vain 725 kiloa. Vain Japanissa myytävän MiniBigin hinta on siellä vähän alle 20 000 euroa.

Lue myös nämä

X