Tilaa
Uutiset

Jarno Vilmunen tavoittelee EM-mitalia Virosta

GT30-luokan EM-kisat ajetaan viikonloppuna Tallinnassa. Yksi ennakkosuosikeista on Suomen Jarno Vilmunen.

27.07.2018

TekstiJukka Hiiro

Tulevana viikonloppuna Tallinnassa ratkeaa GT30-rataveneluokan EM-mitalien kohtalo. Yhtenä ennakkosuosikkina kisaan lähtee 18-vuotias Jarno Vilmunen Nummelasta.

Vilmusta kuvataan yhdeksi Suomen lupaavimmista kilpaveneilijöistä. Kilpaveneilyn hän aloitti 12-vuotiaana sen jälkeen, kun Vihdissä järjestettiin harjoituspäivä.

”Siellä pääsi kokeilemaan juniorivenettä. Siitä se kilpaveneily sitten lähti. Aluksi ajelin SJ15-luokassa”, Vilmunen kertoo tiedotteessa.

Viikonlopun EM-kisoissa Vilmusella on selvät tavoitteet.

”Virolaiskuljettajat ovat kotikisassaan varmasti vahvoja. Heistä kovin lienee Stefan Arand. Myös Viktoria Soodla ja Aivar Kommisaar ovat nopeita. Henkilökohtainen tavoitteeni on ehdottomasti mitali”, hän sanoo.

Viro ja Suomi ovat hallinneet GT30-luokkaa viime vuodet. Molemmat maat lähtevät myös viikonlopun EM-kisoihin isolla kuljettajamäärällä. Vilmusen ohella Suomesta kisaan lähtevät Tino SeppäläNoel Vänttinen, Totti Kemppainen  ja Kimi Eskelinen.

EM-kisat käynnistyvät varsinaisesti lauantaina 28. heinäkuuta kello 12 aika-ajoilla. Lähtöjä lauantaina on kello 16 ja kello 18. Sunnuntaina ratkeaa mitalien kohtalo, jolloin ajetaan kaksi viimeistä starttia.

Lue myös nämä

X